Călin Popescu Tăriceanu, vizat de o anchetă penală. Procurorii au început deja să investigheze faptele

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 16:37
Călin Popescu Tăriceanu, vizat de o anchetă penală. Procurorii au început deja să investigheze faptele
Călin Popescu Tăriceanu, atac la Orban și fostul Ministru al Sănătății: "Guvernul a funcționat ca o muscă vără cap!"

Parchetul General efectuează o anchetă in rem cu privire la fapte de abuz în serviciu și uzurpare a unor calități oficiale. Dosarul a fost deschis în urma unei plângeri care ar putea să îi vizeze pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, scrie Mediafax.

Călin Popescu Tăriceanu este vizat de o anchetă penală

Reprezentanții Parchetului General au precizat că procurorii instrumentează un dosar penal in rem cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu și uzurpare a unor calități oficiale.

Investigația in rem presupune faptul că anchetatorii au indicii că s-ar fi comis infracțiunile respective, dar nu au formulat încă acuzații la adresa autorilor faptelor.

Social-democratul Cristian Marciu, declarat incompatibil de ÎCCJ, și-a menținut funcția în Senatul României

Ancheta ar putea să îi vizeze pe Călin Popescu Tăriceanu și pe Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu. Procurori investighează modul în care Cristian Marciu, senator PSD de Giurgiu, a fost menținut în funcție cu toate că, în anul 2015 magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au declarat, definitiv, incompatibil după ce a avut afaceri cu instituții ale statului.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru ca a făcut afaceri cu Consiliul Judetean Girgiu, în perioada 2008-2012, el având și funcția de consilier județean. Potrivit legii, pentru acest lucru, Marciu trebuia să piardă de îndată orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o alta, timp de 3 ani.

În luna martie 2017, la 2 ani de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești, ANI a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu, însă fără vreun rezultat.

Călin Popescu Tăriceanu ar fi vizat de această anchetă deoarece, în calitate de președinte al Senatului, nu ar fi dat curs, în 2017, solicitării Agenției Naționale de Integritate de a-l elibera din funcție de Marciu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×