Călin Popescu Tăriceanu, probleme cu Justiția! Este audiat în calitate de suspect

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 11:26
Călin Popescu Tăriceanu, probleme cu Justiția! Este audiat în calitate de suspect GALERIE FOTO
Călin Popescu Tăriceanu va fi audiat ca suspect. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Călin Popescu Tăriceanu are din nou probleme cu Justiția! Se întâmplă lucrul acesta după ce Parchetul General a demarat o cercetare pentru abuz în serviciu.

Călin Popescu Tăriceanu, probleme cu Justiția!

Concret, parlamentarul Cristian Marciu a rămas membru al Senatului, deși în 2015 justiția a decis definitiv că a încălcat legea incompatibilităților și ar fi trebuit să își piardă funcția.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Este tras la răspundere cel care avea atunci calitatea de președintele al Senatului, adică Popescu Tăriceanu. Acesta nu ar fi dat curs unei solicitări venite din partea Agenției Naționale de Integritate.

Este audiat în calitate de suspect

De remarcat că demersul privind audierea sa nu ține cont de Regulamentul Senatului. Mai mult de atât, conform anchetei nu datorită președintelui Senatului a rămas în funcție senatorul PSD aflat în culpă.

„A trebuit să luam act de scrisoarea Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care ni se transmite un raport de evaluare prin s-a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către dl. senator Marciu Ovidiu Cristian Dan.

Acest raport a fost înaintat Comisiei juridice, care a primit termen de două săptămâni să ne prezinte un punct de vedere pentru a şti cum procedăm mai departe”, spunea Călin Popescu Tăriceanu la momentul scandalului.

Interesant este că nici până în ziua de astăzi nu a fost întocmit referatul care trebuia trimis către plenul Senatului. Drept pentru care, Tăriceanu nu putea să dispună încetarea mandatului de senator pentru Cristian Marciu în lipsa acestui act.

Pentru că nu s-a ținut cont de acest fapt, fostul președinte al Senatului va fi audiat în calitate de suspect la finalul lunii ianuarie 2020.

Potrivit documentului ANI, Cristian Marciu, în timp ce era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, a încheiat contracte în calitate de persoană fizică autorizată şi acţionar al unei firmei Profi Crim Construct SRL cu unităţi din subordinea Consiliului Judeţean Giurgiu

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×