Cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Politicianul s-a căsătorit la 24 de ani cu o tânără pe nume Rodica

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 13:43
Cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Politicianul s-a căsătorit la 24 de ani cu o tânără pe nume Rodica
Cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Sursa foto: antena3.ro

S-a aflat cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu! Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este un adevărat Don Juan al politicii din România. A avut nu mai puțin de cinci căsnicii, din care s-au născut trei copii.

Cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este un personaj foarte cunoscut în politica din România, de mai bine de 30 de ani.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Călin Popescu-Tăriceanu s-a născut la data de 14 ianuarie 1952, în municipiul București. Mama sa, Alexandrina Louise Lăzărescu, la naștere Athanasiade, a fost de origine greacă, mama ei fiind grecoaică, iar tatăl ei pe jumătate român și pe jumătate grec. Gheorghe Athanasiade, bunicul lui Călin Popescu-Tăriceanu, a fost unul dintre pionierii importului de automobile în România, iar nepotul său i-a dus mai departe pasiunea.

Călin Popescu Tăriceanu s-a căsătorit prima dată imediat după Facultate

După finalizarea studiilor medii la Liceul „Sf. Sava” din București, a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Institutului de Construcții din București – actuala Universitate Tehnică de Construcții (1976), urmând ulterior și un masterat în matematică și informatică la Universitatea din București (1981).

Călin Popescu Tăriceanu și-a întâlnit prima iubire a vieții sale chiar la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Institutului de Construcții din București. Relația dintre ei a fost una foarte serioasă, după cum a recunoscut chiar Călin Popescu Tăriceanu.

O cheama Rodica și era de aceeași vârstă cu actualul președinte al ALDE. A fost iubire la prima vedere sau nu, nu știm, dar cert este că cei doi s-au iubit cu pasiune.

Relația lor a fost foarte serioasă, iar Călin Popescu Tăriceanu și-a făcut curajul să-i ceară chiar și mâna colegei de facultate. Rodica a spus ”DA”, iar cei doi s-au căsătorit. Se întâmpla în anul 1976, când Călin Popescu Tăriceanu avea 24 de ani și termina Facultatea.

Fostul președinte al Senatului a vorbit despre acea perioadă. În 2004, el declara pentru Libertatea: “Cred că era în 1976, de-abia terminasem facultatea. A durat până în 1980”. Identitatea acestei prime soţii a rămas încă un mister, vehiculându-se doar ideea că ar fi fost vorba de o fostă colegă de studii, pe care ar chema- o Rodica şi care s-ar afla de mulţi ani în SUA.

De atunci însă, Călin Popescu Tăriceanu a mai dus în fața altarului alte patru femei. Ultima dintre ele, Ioana, i-a dăruit lui Tăriceanu și un băiețel. Au mai fost zvonuri legate de unele certuri, însă recent a venit anunțul care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată: Călin Popescu Tăriceanu divorțează din nou!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×