Cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Politicianul s-a căsătorit la 24 de ani cu o tânără pe nume Rodica

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 13:43
Cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Politicianul s-a căsătorit la 24 de ani cu o tânără pe nume Rodica
Cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Sursa foto: antena3.ro

S-a aflat cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu! Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este un adevărat Don Juan al politicii din România. A avut nu mai puțin de cinci căsnicii, din care s-au născut trei copii.

Cine este prima soție a lui Călin Popescu Tăriceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este un personaj foarte cunoscut în politica din România, de mai bine de 30 de ani.

Călin Popescu-Tăriceanu s-a născut la data de 14 ianuarie 1952, în municipiul București. Mama sa, Alexandrina Louise Lăzărescu, la naștere Athanasiade, a fost de origine greacă, mama ei fiind grecoaică, iar tatăl ei pe jumătate român și pe jumătate grec. Gheorghe Athanasiade, bunicul lui Călin Popescu-Tăriceanu, a fost unul dintre pionierii importului de automobile în România, iar nepotul său i-a dus mai departe pasiunea.

Călin Popescu Tăriceanu s-a căsătorit prima dată imediat după Facultate

După finalizarea studiilor medii la Liceul „Sf. Sava” din București, a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Institutului de Construcții din București – actuala Universitate Tehnică de Construcții (1976), urmând ulterior și un masterat în matematică și informatică la Universitatea din București (1981).

Călin Popescu Tăriceanu și-a întâlnit prima iubire a vieții sale chiar la Facultatea de Hidrotehnică din cadrul Institutului de Construcții din București. Relația dintre ei a fost una foarte serioasă, după cum a recunoscut chiar Călin Popescu Tăriceanu.

O cheama Rodica și era de aceeași vârstă cu actualul președinte al ALDE. A fost iubire la prima vedere sau nu, nu știm, dar cert este că cei doi s-au iubit cu pasiune.

Relația lor a fost foarte serioasă, iar Călin Popescu Tăriceanu și-a făcut curajul să-i ceară chiar și mâna colegei de facultate. Rodica a spus ”DA”, iar cei doi s-au căsătorit. Se întâmpla în anul 1976, când Călin Popescu Tăriceanu avea 24 de ani și termina Facultatea.

Fostul președinte al Senatului a vorbit despre acea perioadă. În 2004, el declara pentru Libertatea: “Cred că era în 1976, de-abia terminasem facultatea. A durat până în 1980”. Identitatea acestei prime soţii a rămas încă un mister, vehiculându-se doar ideea că ar fi fost vorba de o fostă colegă de studii, pe care ar chema- o Rodica şi care s-ar afla de mulţi ani în SUA.

De atunci însă, Călin Popescu Tăriceanu a mai dus în fața altarului alte patru femei. Ultima dintre ele, Ioana, i-a dăruit lui Tăriceanu și un băiețel. Au mai fost zvonuri legate de unele certuri, însă recent a venit anunțul care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată: Călin Popescu Tăriceanu divorțează din nou!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×