Călin Popescu Tăriceanu ar putea reveni în PNL! Rareș Bogdan amenință cu demisia: „Ies pe cealaltă ușă”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 10:22
Călin Popescu Tăriceanu ar putea reveni în PNL! Rareș Bogdan amenință cu demisia: „Ies pe cealaltă ușă”
Rareș Bogdan ar demisiona din PNL, în cazul unei reveniri a lui Călin Popescu Tăriceanu. Sursa foto: hepta.ro

În ultimele zile, pe scena politică au apărut zvonuri potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu și-ar dori să revină în Partidul Național Liberal. Într-un cuvânt acordat recent, Rareș critică în termeni duri eventuala cooptare a liderului ALDE în cadrul actualei formațiuni politice de guvernământ.

Rareș Bogdan amenință cu demisia din PNL dacă Tăriceanu va reveni în partid

Mai mult decât atât, europarlamentarul amenință cu demisia în cazul în care acest scenariu ar deveni realitate. Fostul jurnalist îi avertizează pe liberali să nu revină la sentimente mai bune față de omul care a „torpilat statul de drept timp de trei ani și a distrus imaginea României”, chiar dacă ALDE a votat pentru învestirea Guvernului Orban.

Vă spun din start, ca să fie lucrurile extrem de clare. În momentul în care intră pe o ușă Călin Popescu Tăriceanu, Rareș Bogdan iese pe cealaltă ușă. Timp de trei ani de zile, acest om a torpilat statul de drept. Trei ani de zile a distrus imaginea României alături de Liviu Dragnea.

Trei ani de zile a pus pumnul în gura presei libere. Eu nu uit aceste lucruri. Le mulțumesc, și faptul că stăm azi în aceeași barcă înseamnă deja mult pentru mine. Ludovic Orban a fost extrem de tolerant, negociază permanent după ce acum un an de zile era făcut în toate felurile de Călin Popescu Tăriceanu.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne pupăm pe gură și să mergem în fața stării civile. Grupul ALDE ne-a votat guvernul. Pentru asta au primit suficiente din partea PNL. Participă la guvernare, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne și iubim. Ne respectăm, dar să stea în casa lui.

Azi a afirmat că PNL s-a reînființat în casa sa. E adevărat, dar în casa lui Dan Amedeo Lăzărescu, un intelectual cu 18.000 de volume pe care Călin Popescu Tăriceanu le folosea doar ca viitor manechin”, a declarat Rareș Bogdan pentru G4Media.

Călin Popescu Tăriceanu a revenit la sentimente mai bune față de PNL: „La mulți ani tuturor liberalilor”

Zvonurile potrivit cărora Călin Popescu Tăriceanu ar agrea o eventuală revenire în PNL au fost alimentate și de liderul ALDE, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare. După ce a criticat partidul în nenumărate rânduri, susținând că acesta a rămas liberal doar cu numele, fostul premier a revenit la sentimente mai bune.

Am încercat, în cei 30 de ani de când slujesc liberalismul, să fac tot ce ţine de mine să nu trădez ideile liberale. În anii ’90 am militat cu tărie pentru o transformare profundă a României ‘prin noi înşine’, apoi am condus primul guvern liberal de după Revoluţie, cel care a adus integrarea României în Uniunea Europeană şi a adus o perioadă de bunăstare pentru toţi românii.

Mişcarea liberală din România poate fi consolidată în viitor. Azi, liberalismul nu mai e reprezentat doar de un partid. Azi, pe această scenă a apărut şi ALDE. La 30 de ani de la reînfiinţare urez „La mulţi ani” Partidului Naţional Liberal şi tuturor liberalilor!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe contul său de Facebook.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×