Calendar ortodox miercuri, 21 august. Sfântul Apostol Tadeu, botezat de Sfântul Ioan Botezătorul

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
20/08/2019, 16:00
Calendar ortodox miercuri, 21 august. Sfântul Apostol Tadeu, botezat de Sfântul Ioan Botezătorul
Biserica Ortodoxă îl cinstește miercuri, pe 21 august pe Sfântul Apostol Tadeu. Sursa foto: doxologia.ro

Biserica Ortodoxă îl cinstește miercuri, în data de 21 august pe Sfântul Apostol Tadeu, cel care a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul și a făcut parte dintre cei șaptezeci de Apostoli. Tot astăzi mai sunt sărbătoriți Sfânta Muceniță Vasa alături de cei trei copiii ai săi: Teognie, Agapie și Pistos și Sfânta Teoclita, făcătoarea de minuni.

Calendar ortodox, 21 august. Viața Sfântului Apostol Tadeu

Sfântul Apostol Tadeu s-a născut în cetatea Edesa într-o familie de evrei. Fiind foarte credincios a mers la Ierusalim unde s-a închinat și a ascultat propovăduirea Sfântului Ioan Botezătorul care ulterior, l-a și botezat pe Sfântul Apostol Tadeu. Evanghelia spune că după ce l-a văzut întrupându-se pe Domnul nostru Isus Hristos și petrecând alături de oamenii de pe pământ a ascultat învățătura Lui și a luat parte la minunile Lui. Sfântul Apostol Tadeu s-a dus după Hristos în ceata celor 70 de apostoli mai mici.

După ce Domnul a pătimit, a fost răstignit pe cruce și a înviat a treia zi înălțându-se la Cer, Sfinții Apostoli s-au împărțit în toată lumea, iar Sfântul Tadea a fost trimis de Isus Hristos la Edesa unde i-a dăruit lui Avgar Sfânta Mahrama. După ce Avgar a sărutat chipul nefăcut de mâna omenească s-a vindecat de lepră și apoi a primit botezul. În urma acestei minuni poporul a lepădat credința în idoli și s-a botezat.

Calendar ortodox miercuri, 21 august
Calendar ortodox miercuri, 21 august. Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Apostol Tadeu. Sursa foto: doxologia.ro

Sfântul Apostol Tadeu și-a dat viața în mâine Domnului în cetatea Feniciei

Sfântul Tadeu a plecat din Edesa și s-a îndreptat spre Mesopotamia unde a luminat mulți oameni care și-au îndreptat viața și au început să fie credincioși. Tot aici a zidit multe biserici, iar apoi s-a îndreptat spre cetățile Siriei ostenindu-se cu buna vestire a lui Isus Hristos.

Mai târziu Sfântul Apostol Tadeu a mers la Virit, în cetatea Feniciei unde a propovăduit și a botezat foarte mulți oameni. A trecut la cele veșnice aici, iar în anul 377 moaștele sale au fost duse la Constantinopol.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×