Calendar ortodox 7 aprilie: Sfântul Mucenic Caliopie

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/04/2019, 19:51
Calendar ortodox 7 aprilie: Sfântul Mucenic Caliopie GALERIE FOTO
Calendarul ortodox arată că azi, 7 aprilie, îl prăznuim pe Caliopie.

Azi, 7 aprilie, conform calendarului ortodox, se prăznuiește sfântul mucenic Caliopie. De asemenea, se pomenește părintele Gheorghe, episcop al Mitilenei. sfântul mucenic Rufin diaconul, sfânta muceniță Achilia cea nouă, care a fost legată de mâini și a fost pusă cu pântecele în foc și pomenirea sfinților sute de mucenici din Sinope, care s-au săvârșit prin sabie.  Care a fost viața sfântului mucenic sărbătorit astăzi?

Calendar ortodox 7 aprilie:

Sfântul mucenic de pe vremea împăratului Maximian a învățat credința în Hristos. Acesta era din Perga Pamfiliei și a crescut lângă mama sa în cuvântul Domnului. Prigoana după creștini l-a adus în fața guvernatorului Maxim, în cetatea Pompie, unde a fost legat cu coatele mâinilor îndărăt și bătut cu plumb. După, a fost întins pe o roată și ars dedesubt foc. Îngerul Domnului a oprit roata, iar focul s-a răcit.

Glasul dumnezeiesc a venit și i-a spus: „Suie-te, mucenice al lui Hristos, împreună moştenitorule cu sfinţii”Iar după ce au luat de pe Cruce trupul lui cel mort, a cuprins grumazul fiului fericita sa maică, slăvind pe Hristos, şi îndată şi-a dat şi ea duhul. Apoi venind fraţii, au luat trupurile amândurora şi le-au îngropat împreună la un loc cinstit, lăudând pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, pe un Dumnezeu în Treime, Căruia I se cuvine toată slava, în vecii vecilor. Amin!”

 Calendar ortodox 7 aprilie
Calendar ortodox 7 aprilie. Azi, conform tradiției, se pomenește sfântul mucenic Caliopie, care a murit în chinuri grele pentru că a respectat cuvântul Domnului

Canon de rugăciune pentru sfântul mucenic Caliopie

„Mucenicul Tău, Doamne, Caliopie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri.

Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scă­pând, israeliteanul striga: Izbă­vitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×