Calendarul ortodox prăznuiește pe data de 3 ianuarie pe Sfântul Proroc Maleahi. Acesta este ultimul dintre prorocii Vechiului Testament și era din seminţia lui Zabulon şi s-a născut într-un sat din Palestina după întoarcerea poporului evreu din robia babiloniană.
Calendarul ortodox prăznuiește pe data de 3 ianuarie pe Sfântul Proroc Maleahi
Cuvântul său, cuprins în cele trei capitole ale cărţii sale din Vechiul Testament, se adresează semenilor săi care se purtau cu viclenie în faţa lui Dumnezeu.
Cartea profetului Maleahi reda mustrările adresate de Dumnezeu lui Israel prin el și profeția despre Mesia, îndemnând poporul la pocăință. Vremea lui Maleahi a fost una de decadere a cinstirii lui Dumnezeu.
”Eu trimit pe ingerul Meu si va gati calea inaintea fetei Mele”
Sfântul Proroc Maleahi vesteşte poporului lui Israel ziua venirii Domnului – venirea lui Hristos – şi ziua judecăţii. „Iata, Eu trimit pe ingerul Meu si va gati calea inaintea fetei Mele si va veni indata in templul Sau Domnul pe Care Il cautati si Ingerul legamantului pe Care voi Il doriti”.
Numele de Maleahi, „înger”, i-a fost dat, pe de o parte pentru că vieţuia ca un înger, iar pe de alta, pentru că de multe ori vorbea cu îngerul care-i descoperea tainele lui Dumnezeu.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Sfântul Maleahi vorbea faţă în faţă cu îngerul, precum cineva grăieşte cu prietenul său. A murit tânăr fiind şi a fost îngropat la un loc cu părinţii săi.
În această zi, creștinii ortodocși nu au voie să se certe, să înjure sau să bârfească. Trebuie să se pregătească pentru marea sărbătoarea – Botezul Domnului – prin smerenie și rugăciune.