Căldura, mai scumpă cu 10% pentru cei din Capitală

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/11/2018, 08:28
Căldura, mai scumpă cu 10% pentru cei din Capitală
Bucureștenii vor plăti mai scump căldura iarna asta?

Din păcate, cei din București vor avea de plătit cu până la 10% mai mult la căldură. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a fost solicitată de ELCEN pentru o creștere a prețului cu 10%.

Se pare că totul s-a întâmplat din cauza creșterii gazelor. Primăria Bucureștiului decide prețul final, așa că tot aceasta are ultimul cuvânt în ceea ce privește diferența subvenției care există deja.

Căldura și gazul, mai scumpe cu 10% în București

Din păcate pentru bucureșteni, gazul nu a fost singurul care a crescut în ultima vreme. Urmează acum ca și căldura să își crească prețul cu 10%, dacă Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei va aproba această schimbare. „Preţul gazului a crescut, deci în consecinţă se actualizează preţul gigacaloriei. Am solicitat ANRE actualizarea acestui preţ şi, în momentul în care vom avea aprobat acest tarif de la Autoritate, e opţiunea Primăriei Municipiului Bucureşti de a acoperi subvenţia. Noi estimăm o creştere a preţului gigacaloriei undeva în jur 10%.

Dacă ANRE aprobă actualizarea, tariful gigacaloriei ar putea creşte chiar şi din această lună. Preţul gigacaloriei este compus din preţul de producere, preţul de tarif şi preţul de distribuţie. Eu vorbesc despre preţul de producere al Elcen, nu de preţul gigacaloriei care ajunge la populaţie. Preţul de producere la Elcen are mai multe categorii. În prezent, preţul pe gigacalorie care pleacă de la Elcen e undeva la 180 de lei, la care se adaugă preţ de transport şi distribuţie şi se ajunge la preţul final, de 360 – 370 de lei. Din acest preţ, Primăria Municipiului Bucureşti acoperă, prin subvenţie, un anumit procent”, a declarat Claudiu Crețu, administrator ELCEN(cel mai mare producător de energie termică din România).

Căldura și gazul, mai scumpe cu 10% în București

Din păcate pentru bucureșteni, gazul nu a fost singurul care a crescut în ultima vreme. Urmează acum ca și căldura să își crească prețul cu 10%, dacă Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei va aproba această schimbare. „Este prematur sa vorbim despre asa ceva acum. Mai bine asteptam sa vedem cifrele finale. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca, in trecut,  Primaria a acoperit, prin subventie, astfel de actualizari de pret, asa ca populatia nu a resimtit-o ca pe o sumpire, a declarat Claudiu Crețu, administrator ELCEN(cel mai mare producător de energie termică din România)”, specifică specialistul de la ELCEN despre căldura ce va fi mărită pentru cei din București.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×