Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură iarna asta

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/09/2018, 17:18
Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură iarna asta

Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură iarna asta. Din declarația de miercuri a primarului general se înțelege că ELCEN va intra în faliment. În urma ședinței adunării creditorilor de pe data de 24 septembrie, Gabriela Firea a declarat că din data de 24 septembrie nu se va vota planul de reorganizare al ELCEN de către ANAF.

Chiar în perioada aceea va intra ELCEN în faliment. Gabriela Firea cere plafonarea prețului de presă la gaze naturale dar și ajustarea raporturilor prețurilor la gazele naturale.

Citește și: Iubita lui Marica, la două săptămâni după naștere! Ioana Marcu și-a revenit deja la formele inițiale

Citește și: Comisia de anchetă a violențelor din 10 august, sugrumată din fașă! ”Dăncila are sânge pe mâini”

Bucureștenii ar putea rămâne fără căldură iarna asta

Declarația Gabrielei Firea a lăsat să se înțeleagă că bucureștenii vor rămâne fără căldură în această iarnă. ” Concret, ce solicităm Guvernului: asigurarea cesiunii sau subrogării creanţelor deţinute de ANAF împotriva ELCEN, votarea planului de reorganizare al ELCEN de către ANAF. Dacă la şedinţa adunării creditorilor din data de 24 septembrie – de aceea spuneam că e presant, nu mai trebuie să aşteptăm doi-trei ani – nu se va da vot pe plan, ELCEN intră în faliment, cu consecinţe dezastruoase pentru termoficarea din Capitală”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea. De asemenea, în cadrul conferinței de presă a spus că primăria cere Guvernului plafonarea prețului de presă la gaze naturale dar și ajustarea raporturilor prețutilor la gazele naturale.

„(Solicităm Guvernului, n.r.) plafonarea preţului la gaze naturale, deoarece preţurile de achiziţie ale gazelor naturale sunt în continuă creştere, ceea ce va pune presiune pe bucureşteni. Nu s-au făcut, aşa cum ştim cu toţii, şi presa economică a relevat, suficiente depozite la nivel naţional; ajustarea raporturilor preţurilor la gazele naturale, plătite de clienţii casnici şi de către clienţii industriali; modificarea structurii tarifului de producere, transport şi distribuţie şi a agentului termic.

Noi am fost prezenţi la toate grupurile de lucru. Noi ne-am făcut întotdeauna partea de răspundere şi datorie prin toate hotărârile adoptate în Consiliul General, prin faptul că am creat posibilitatea plăţii în avans a gazelor, prin faptul că am înfiinţat o companie municipală, Energetica, pe care am capitalizat-o, pentru a prelua financiar creanţa, în condiţiile în care în toată ţara cet-urile au fost transferate cu titlu gratuit la primării. Primăriei generale nu doar că i se cer bani, 300 de milioane de euro, dar nici aşa, până acum nu s-a putut rezolva absolut nimic şi nu am putut să realizăm această fuziune mult dorită.

Scopul majorării capitalului social al societăţii prin emisiunea de noi acţiuni în schimbul unor noi aporturi în numerar este susţinută de considerentul privind realizarea conceptului de SACET, prin preluarea creanţelor deţinute de către creditorii ELCEN SA cât şi a investiţiilor realizate de ELCEN SA”, a declarat Gabriela Firea.
Consiuliul General al Municipiului București(CGMB) a adoptat în ședința din 23 august un proiect conform căruia Municipiul București să participe cu peste 1.2 miliarde de lei la marorarea de capital social al (CMEB) Companiei Municipale Energetica București SA.

Semnal de alarmă pentru Bucureșteni

Gabriela Firea, primarul general al capitalei, a tras un semnal de alarmă pentru bucureșteni. Aceștia s-ar putea să rămână fără căldură tocmai în sezonul iernii. S-a cerut votarea reorganizării ELCEN de către ANAF. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, ELCEN va intra în faliment imediat după septembrie. Consecințele arată că în jur de 300.000 de bucureșteni care sunt racordați la rețeaua de termoficare, vor rămâne fără căldură.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×