Comisia de anchetă a violențelor din 10 august, sugrumată din fașă! ”Dăncila are sânge pe mâini”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
05/09/2018, 16:13
Comisia de anchetă a violențelor din 10 august, sugrumată din fașă! ”Dăncila are sânge pe mâini”
Comisia parlamentara pentru protestul diasporei nu va lua nastere

Protestul diasporei din data de 10 august, soldat cu sute de răniți, nu va fi anchetat de o comisie parlamentară! Plenul Camerei Deputaţilor a respins cu 119 voturi “pentru”, 137 ”împotrivă” şi 2 abţineri, propunerea de înfiinţare a unei comisii parlamentare de anchetă privind violenţele apărute la protestule din Piaţa Victoriei.

Propunerea opoziției de înființare a unei comisii parlamentare în urma protestului diasporei a fost respinsă de parlamentarii PSD și ALDE cu 137 de voturi ”contra”, 119 voturi ”pentru”, 2 ”abțineri” și 7 voturi ”nu votez”.

Citește și Protestul din Piața Victoriei ar fi făcut o victimă! ”A vomitat sânge și pe gură și pe nas”

Citește și Bărbatul care ar fi furat arma jandarmeriței bătută de protestatari a fost reținut! Ce se întâmplă cu arma! 

PSD a votat împotriva înființării unei comisii parlamentare de anchetă a violențelor de la protestul diasporei

“Protestul paşnic din Piaţa Victoriei din data de 10 august a fost deturnat de provocatori care au generat acţiuni în forţă ale trupelor de jandarmi, acţiuni violente care s-au repercutat asupra participanţilor, din rândul cărora aproape 450 de persoane au necesitat îngrijiri medicale”, se arăta în hotărârea de înfiinţare a comisiei de anchetă a violențelor de la protestul din 10 august, potrivit Agerpres.

Iniţiatorii hotărârii, deputaţii PNL şi USR, consideră că este necesară aflarea cauzelor, dar şi a persoanelor implicate în reprimarea protestului paşnic antiguvernamental desfăşurat la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, pe 10 august. Deputatul PNL Raluca Turcan a declarat în plenul Camerei Deputaților că ”doamna Dăncila are sânge pe mâini”.

”În România ne îndreptăm spre o dictatură a fărădelegii.

CCR a clarificat prin Decizia 611/2017 că se pot desfășura Comisii de anchetă paralel cu anchete ale Parchetului, Liviu Dragnea și acoliții spun că nu.

Regulamentul spune ca 1/3 din deputați pot convoca sesiune extrordinară, Liviu Dragnea și acoliții spun că nu.

Milioane de oameni au văzut acțiunile brutale împotriva românilor noștri iar dumneavoastră susțineți, în continuare, că nimeni din Guvern și sau altă instituție nu a încălcat legea.
Ilegalitatea evidentă din spatele acțiunilor ministrului Carmen Dan îi fac pe Liviu Dragnea și acoliții săi să încerce cu disperare acoperirea urmelor.

PNL solicită comisie de anchetă!

A fost un flagrant represiunea din piața Victoriei. Toată țara a văzut ce s-a întâmplat: sunt sute de victime, femei cu copii, vârstnici, oameni pașnici. Cine-și imaginează că aceste lucruri vor putea fi acoperite prin uneltirile lui Liviu Dragnea și Carmen Dan se înșală amarnic.

Fac următoarea afirmație pentru istorie: doamna Dăncila are sânge pe mâini. Este în egală măsura vinovată alături de domnul Dragnea care a ordonat direct represiunea și alături de doamna Carmen Dan care a fost la pupitrul de comandă al violențelor.

Refuzul unei condamnări a brutalităților îndreptate împotriva manifestanților pașnici indică un profil nedemocratic și înțelegem exact de ce domnul Dragnea și-a ales marionete în jurul său.

Nu puteți să nu știți ce s-a întâmplat. Totul s-a întâmplat, indiferent cât ați nega evidența, în piața Victoriei. În Parlament, miniștrii se află sub incidența legii răspunderii ministeriale. În consecință: nerăspunderea sau răspunsul mincinos se constituie infracțiune. Sunt întrebări de adresat și sute de răspunsuri de primit: De ce forțele Ministerului de Interne au dispersat protestatarii în piața Victoriei cu mult înainte de miezul nopții?” – a spus deputatul PNL Raluca Turcan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×