Calculator taxa auto 2019: cine și cum va plăti noul timbru de mediu

Mirela Apostol  
înStiri de ultima ora
27/11/2018, 12:24
Calculator taxa auto 2019: cine și cum va plăti noul timbru de mediuGALERIE FOTO
Calculator taxa auto 2019. Noi informații despre taxa auto

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunţat că viitoarea taxă auto se va aplica tuturor autovechiculelor poluante. Conform informării făcute de aceasta, există mai multe componente ale taxei şi nu toate vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Ministrul Mediului a fost chestionat şi cu privire la maşinile diesel care circulă în România, iar aceasta s-a rezumat să declare: „Trebuie să fie luată făcându-se o dezbatere foarte largă şi nu într-un timp foarte scurt”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Calculator taxa auto 2019

„Aşa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare, sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb, am susţinut şi susţin în continuare că poluatorul plăteşte şi nu numai în cazul emisiilor de CO2, şi în cazul deşeurilor şi în celellate cazuri, cel care poluează trebuie să plătească.

În interiorul grupului de lucru din care fac parte specialişti ai Ministerului Mediului, Administraţiei Fondului de Mediu, ai RAR-ului, Ministerului Transporturilor, Finanţelor (…) au încercat să găsească o formă finală consultând cei doi producători de autovehicule din România şi cei care în decursul anilor au reuşit să ne îndrume fiind specialişti în domeniu şi care la ora actuală au diverse firme de consultanţă, astfel încât să nu găsim o formă a unei eventuale contribuţii pe care cetăţeanul ar trebui să o plătească atunci când emisiile de CO 2 ar trebui depăşite, când cilindreea folosită la autovehicul are o anumită capacitate care poate să producă emisii şi norma de poluare.

Mașini parcate într/un loc special amenajat
Mașini parcate

Forma finală se apropie. De dorim ca pentru a putea să fie implementată această contribuţie nu va însemna o singură componentă, cu mai multe componente, să aibă loc şi informare a cetăţenilor, şi poate includerea în acest program a unei perioade de graţie pentru acomodare, pentru informare şi să poată da posibilitatea cetăţenilor să poată, într-un timp mai scurt sau mai lung, să ia o decizie cu propriul autovehicul care este mai vechi de zece ani care poluează şi în felul acesta să le dăm posibilitate să îşi achiziţioneze un autovehicul nepoluant”, a spus Graţiela Gavrilescu luni, la Ploieşti.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×