Noua taxă auto din 2019 ar putea fi inclusă la ITP. Dacă ai mașină veche, o s-o plătești în fiecare an!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/11/2018, 14:03
Noua taxă auto din 2019 ar putea fi inclusă la ITP. Dacă ai mașină veche, o s-o plătești în fiecare an!
Fotografie în care sunt mașini care staționează

Iată noua taxă auto din 2019! Aceasta ar putea fi inclusă la ITP. Dacă ai mașină veche, o s-o plătești în fiecare an! Tariful a venit în urma propunerii Ministerului Mediu, care are ca scop protejarea mediului prin penalizarea autovehiculelor poluante, prin majoritatea celor existente: IT-ul ori impozitarea mijloacelor de transport existente și nu neaparat prin introducerea unei alte taxe auto. Prin implementarea Legii nr. 1/2017, care are în prim-plan eliminarea timbrului de mediu, s-a raportat o creștere impresionantă a mașinilor vechi și poluante înregistrate. Astfel, ministrul Mediului a adus în vedete parlamentarilor câteva variante pentru a elimina elementele ce generează emisii de poluanți în atmosferă.

Grațiela Gavrilescu a adus și câteva variante pentru a îndepărta această problemă, iar ele sunt: emisiile de CO2,împreună cu unele exemple europene din statele membre. Așadar, pe viitor, s-ar putea recurge la o taxă auto care o să aibă introduse: taxarea ITP a componentei de mediu( chiar dacă aceasta există deja, însă, aparent, nu reglementeaza problmea diferit și nu are la bază principiul ”poluatorul plătește”) și schimbarea impozitului pe mijloacele de transport(care include componente de mediu, neavând emisia de CO2).

Noua taxă auto din 2019 inclusă la ITP? Plătești mai mult dacă ai o mașină veche

Noua taxă auto din 2019
Tofografie în care sun surprinse mașini în timp ce așteapă la semafor

Potrivit wall-street.ro, ministrul Mediului demostrează că nu este un moft modificarea taxei, ci o necesitate, căci măsurile care se vor lua, vor fi corecte din punct de vedere legislativ. De asemenea, această hotărâre este și justificabilă, comparativ cu majoritatea statelor componente Uniunii Europene care au deja implementat un astfel de sistem.

Totodată, Grațiera Gavrilescu a precizat că aceste măsuri nu au venit din aer, ci sunt deja adoptate de statele membre Uniunii Europene și sunt rezultatul Directivei 2008/50/CE cu privire la calitatea aerului înconjurător. Cât despre faptul că veniturile românilor parcă nu ar mai putea duce taxe mai mari, ministrul Mediului a clarificat acest aspect. Grațiela a admis că va ține cont de veniturile medii ale cetățenilor, în paralel cu respectarea legislației în domeniu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×