Câinii Cristinei Țopescu nu își pot uita stăpâna și au probleme serioase. ”Sunt câini mai dificili, cu traume adânci”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 11:20
Câinii Cristinei Țopescu nu își pot uita stăpâna și au probleme serioase. ”Sunt câini mai dificili, cu traume adânci”
Câinii Cristinei Țopescu nu își pot uita stăpâna

Cristina Țopescu a plecat dintre noi și și-a lăsat în urmă câinii, cei mai buni prieteni ai săi. Aceștia se pare că nu o pot uita și încă nu au trecut peste trauma de a-și vedea stăpână moartă. La trei luni de la tragicul eveniment, doi dintre câinii săi încă nu și-au găsit o familie.

Câinii Cristinei Țopescu nu își pot uita stăpâna

Bonnie şi Sisi sunt două cățele care se simțeau foarte bine alături de Cristina Țopescu. Vedeta le salvase de pe străzi și locuiau împreună. Acum însă, după dispariția stăpânei lor, cele două cățele parcă nu-și mai găsesc locul.

Animalele au fost chiar și dresate, dar tot nu pot avea încredere în oameni, dar nici în alte animale. Sunt destul de agresive și acest lucru le face foarte greu de adoptat, indiferent cât de iubitor de animale ai fi. Lucrează zilnic însă cu un dresor profesionist și fac tot posibilul să se schimbe.

„Sisi nu-și găsește încă liniștea”

Chiar au dat dovadă că încep să se bucure din nou de viață, dar rămân destul de agresive, după cum a spus chiar cel care se ocupă de dresajul celor două animale.

“Cățelușele Bonnie și Sissi fac terapie de reintegrare după șocul suferit la moartea vedetei. Cățelușele Cristinei Țopescu au fost aduse la Sibiu săptămâna trecută de unul dintre cei mai dedicați dresori de câini din Sibiu. Au rămas fără om pentru că sunt câini mai dificili, cu traume adânci care se manifestă prin probleme comportamentale grave”, a explicat dresorul Deborah Faoro pentru oradesibiu.ro.

„Sisi nu-și găsește încă liniștea de când mama ei, Cristina Țopescu, ne-a părăsit. Sisi e un câine foarte bun și foarte iubitor, comportamentul ei față de oameni e ireproșabil, și chiar față de animale a făcut progrese excepționale.

Ca atâția alți câini, însă, Sisi plătește tribut faptului că are ceva gene de câine de „lupte”. Asta o face să fie agresivă cu unii câini (în special cu femele) și ne face pe noi să-i căutăm disperați o familie care să nu mai aibă deja alte animale (mai ales pisici), ca să fim siguri că și Sisi, dar și noii ei prieteni, or să aibă parte de liniște și fericire.

Pentru o astfel de familie, biata Sisi ar fi perfectă. Din păcate, o familie dornică să aibă un animal, dar care nu are deja unul, e foarte greu de găsit.

Și, dacă nu reușim să-i găsim casa perfectă cât mai repede, biata Sisi are o singură variantă: o pensiune canină sau foster unde să stea singură și unde, cel mai probabil, problemele i s-ar agrava și toate progresele pe care le-a făcut datorită dresajului s-ar pierde…

Sisi nu merită asta, pentru că a muncit enorm să-și învingă toate pornirile și trecutul și să fie astăzi câinele minunat care este. Asta e ideea, cu Sisi”, a conchis dresorul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×