C.T. Popescu: ”Dreapta nu a înțeles niciodată ce așteaptă oamenii după scoaterea PSD de la conducere. Așteptau în primul rând cinste”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
22/02/2020, 09:39
C.T. Popescu: ”Dreapta nu a înțeles niciodată ce așteaptă oamenii după scoaterea PSD de la conducere. Așteptau în primul rând cinste”
Cristian Tudor Popescu, fost redactor sef al cotidianului "Adevarul" raspunde, joi 7 aprilie 2005, intrebarilor puse de un jurnalist in legatura cu proiectul unui nou cotidian de informatie.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că nu partidele de dreapta nu au reușit să răspundă așteptărilor electoratului de fiecare dată când acesta a îndepărtat PSD de la putere.

Așteptări înșelate

PSD a fost înfrânt. S-a mai întâmplat asta, în 30 de ani. PSD a fost cel mai important partid în acești 30 de ani, a fost la guvernare în 70% din acest timp. Până anul trecut nu a pierdut niciun rând de alegeri. Uneori nu a câștigat, cum s-a întâmplat în 2008 dar nici nu a pierdut. A fost întotdeauna în prima poziție politică în România. A fost totuși învins de câteva ori, de Convenția Democratică în 1996, a fost învins de Băsescu în 2004 și 2009”, a afirmat Popescu.

În pofida succeselor electorale împotriva social-democraților, partidele de dreapta nu au înțeles că alegătorii așteptau o guvernare cinstită care să le diferențieze de PSD.

De fiecare dată, ce au așteptat oamenii, după scoaterea PSD de la conducere? Ceva ce nu a înțeles „dreapta”. Nu a înțeles niciodată ce așteaptă oamenii după ce PSD a fost scos pe tușă de ei, de alegători. Așteptau în primul rând cinste, așteptau ca din punct de vedere moral să fie opusul celor de la PSD”, a spus jurnalistul.

Idei morale

Acesta crede că acum PNL și USR sunt în situația de a trebui să o ofere o alternativă la PSD, mai ales că înlăturarea social-democraților nu a fost provocată de considerente legate de nivelul de trai.

Oamenii așteptau o guvernare cinstită. Acești liberali și USR au ajuns la putere în urma unor manifestări care nu s-au bazat pe buzunar și burtă, cum se întâmplă de obicei. Colectiv – oamenii ăia au ieșit pentru chestii profund umane. OUG 13 – au ieșit pentru că era un abuz teribil. 10 august nu a fost o manifestație pentru mărirea pensiilor și salariilor, a fost manifestarea unei idei. Cei care au votat așa – și ei au scos PSD din pâine – așteaptă din partea celor aflați acum la guvernare tot idei morale și comportament în registrul moral”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×