Bulgaria intră în Spaţiul Schengen în 2019. Ce se întâmplă cu România

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 16:13
Bulgaria intră în Spaţiul Schengen în 2019. Ce se întâmplă cu România GALERIE FOTO
Bulgaria va intra în 2019 în Spaţiul Schengen

Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European pentru preşedinţia Comisiei Europene, a anunţat la Bruxelles că Bulgaria va intra în Spaţiul Schengen în 2019.

Olandezul îi susţine astfel pe vecinii noştri şi a avut un mesaj pentru Guvernul României: „Vreau să subliniez că spaţiul Schengen aduce mai multă, nu mai puţină securitate. De aceea cerem Consiliului să facă paşii următori pentru a include Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Au aşteptat mult timp şi este timpul să acţionăm.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Bulgaria intră în Spaţiul Schengen în 2019

Şi mai vreau să cer Guvernului României să înceteze să pună în pericol lupta împotriva corupţiei, pentru că această situaţie afectează procesul luării de decizii în cazul Bulgariei şi Croaţiei”, a declarat Manfred Weber.

Bulgaria va intra în 2019 în Spaţiul Schengen. Hartă din care sunt scoase în relief Ungaria, România şi Buglaria
Bulgaria va intra în 2019 în Spaţiul Schengen. Hartă din care sunt scoase în relief Ungaria, România şi Buglaria

Mark Rutte a fost în România, în septembrie, şi a discutat despre situaţia ţării noastre în timpul unor declaraţii comune cu premierul Viorica Dăncilă: „Nu suntem de acord pe toate punctele, cum este Schengen, dar e adevărat că suntem de acord pe multe alte chestiuni. În primul rând, UE: proiectul european este foarte important, o piaţă puternică în care toate naţiunile să lucreze şi să lucrăm împreună pentru a putea furniza o securitate colectivă pentru toţi cetăţenii săi.

Şi în timpul Preşedinţiei române (la Consiliul UE – n.r.) discuţiile se vor focusa pe Brexit, pe migraţie şi cred că Preşedinţia română va fi ţinută minte pentru multe motive, dar unul dintre cele mai importante va fi bugetul pe următorii cinci ani, proiectul pe următorii cinci ani.

Deci, România îşi va pune însemnele în acest sens pe următorii cinci ani, moştenirea sa se va vedea foarte clar. Am încredere totală în Preşedinţia română şi Olanda va lucra constructiv întotdeauna cu România atunci când există probleme”, afirma Mark Rutte la Palatul Victoria.

Închide ×