Bulgaria decretă stare de urgență, după ce a înregistrat primul deces cauzat de coronavirus! Parlamentul Bulgariei a votat vineri în unanimitate pentru declararea stării de urgenţă până la 13 aprilie.
Bulgaria declară stare de urgenţă
Astfel, autoritățile de la Sofia speră să contracareze răspândirea epidemiei de coronavirus, după ce numărul cazurilor confirmate a crescut la 23, relatează Reuters.
Starea de urgenţă prevede interzicerea călătoriilor spre şi dinspre ţările cu niveluri mari de răspândire a coronavirusului şi închiderea şcolilor şi universităţilor şi permite poliţiei să intervină atunci când izolarea impusă persoanelor infectate nu este respectată.
Avocatul Poporului din România cere stare de urgență
Guvernul Bulgariei intenţionează de asemenea să revizuiască bugetul de stat pe 2020 pentru a aloca mai multe fonduri pentru susţinerea sistemului de sănătate, le-a spus premierul Boiko Borisov parlamentarilor.
Și în România se cere instaurarea stării de urgență. Primarul Genera al Capitalei, Gabriela Firea, este una dintre vocile care solicită decretarea stării de urgență, dar și Avocatul Poporului, Renate Webber.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
„Avocatul Poporului, in calitate de garant constitutional al drepturilor si libertatilor fundamentale, luand act de masurile administrative adoptate in ultimele zile in actiunea de combatere a raspandirii virusului Covid – 19 solicita Presedintelui Romaniei sa declare starea de urgenta, iar Parlamentului Romaniei sa o incuviinteze, in conformitate cu art. 93 alin.(1) si (2) din Constitutia Romaniei. Nu punem in discutie oportunitatea masurilor luate pana acum, necesitatea restrangerii unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu sa se intample asa cum prevede legea fundamentala in cazul situatiilor exceptionale. Acestea sunt exigentele statului de drept, in care restrangerea unor drepturi si libertati nu poate fi facuta decat in conditiile art. 53 din Constitutia Romaniei”, se arată într-un comunicat remis de Avocatul Poporului.
În România, numărul infectărilor cu coronavirus a ajuns la 70 de persoane. Șase dintre aceste persoane au fost însă tratate și s-au vindecat, fiind deja externate. Întregul Guvern Orban este însă suspect de coronavirus, după ce un membru PNL a fost depistat pozitiv.