Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei solicită activarea stării de urgenţă din cauza coronavirusului. „În trei zile Bucureştiul nu va mai face faţă epidemiei”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
10/03/2020, 18:56
Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei solicită activarea stării de urgenţă din cauza coronavirusului. „În trei zile Bucureştiul nu va mai face faţă epidemiei”
Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei solicită activarea stării de urgenţă din cauza coronavirusului. "În trei zile Bucureştiul nu va mai face faţă epidemiei". Sursa foto: Hepta

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, cere ca Municipiul București să activeze starea de urgență din cauza coronavirusului, după ce în decursul zilei de marți au fost confirmate opt cazuri de infecție cu virusul COVID-19.

Aurelian Bădulescu cere activarea stării de urgență pentru București

Viceprimarul Capitalei a cerut să fie activată starea de urgență în București, ca urmare a celor opt cazuri de coronavirus înregistrate miercuri.

Acesta a adăugat că, în curând, Capitala nu va mai face față numărului mare de persoane infectate cu COVID-19.

„Aceasta este prima zi de creştere a numărului de persoane infectate cu coronavirus. Dacă această creştere va continua, începem să avem o problemă. Este un semnal de alarmă pe care noi l-am tras şi l-am înaintat către Comitetul Special pentru Situaţii de Urgenţă.

Orice astfel de calup mare care merge într-o unitate spitalicească, consemnează şi un grup de persoanl medical. De aici apar problemele. Dacă va exista această rată de infestare, vă spunem că în trei zile municipiul Bucureşti nu mai are capacitatea să facă faţă unor astfel de cazuri”, a spus Aurelian Bădulescu pentru România TV.

25 de persoane, infectate cu COVID-19 în România

Grupul de comunicare strategică din cadrul MAI a anunțat, miercuri, că opt noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate la nivelul Municipiului București. Dintre acestea, trei sunt rude cu bărbatul de 60 de ani, confirmat luni cu noul coronavirus.

Astfel, nora, fiul și nepotul bucureșteanului au primit marți confirmarea că sunt infectați cu virusul COVID-19.

Pe lângă cele trei cazuri, alte cinci au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus, fiind vorba despre persoane ce au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie. Drept urmare, potrivit ultimului bilanț comunicat oficial, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 25.

Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București. Dintre acestea, 3 sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 ieri, 9 martie, în București, unul este contact al primei persoane diagnosticate cu COVID-19 în București, iar 2 au călătorit recent în Israel, unul în Germania și unul în Marea Britanie.

Cele 20 de persoane purtătoare ale virusului COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Craiova”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×