Bugetul pe 2018, contestat! USR și PNL vor anchetarea rectificării făcute de Guvernul premierului Viorica Dăncilă

Claudiu Surmei  
înStiri de ultima ora
10/02/2019, 18:00
Bugetul pe 2018, contestat! USR și PNL vor anchetarea rectificării făcute de Guvernul premierului Viorica DăncilăGALERIE FOTO
USR și PNL vor anchetarea rectificării bugetare din noiembrie 2018

USR și PNL vor instituirea unei comisii pentru anchetarea rectificării bugetare făcute de Guvernul premierului Viorica Dăncilă în noiembrie 2018. Membrii USR consideră că întârzierea prezentării bugetului de stat pentru anul 2019 ar avea legătură cu măsluirea datelor economice din ultima rectificare bugetară.

„USR şi PNL cer instituirea unei comisii de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă făcută de guvernul Dăncilă, în noiembrie 2018. Dorim să aflăm cum Ministerul de Finanţe a făcut, în noiembrie 2018, o rectificare de buget POZITIVĂ, când datele economice arată că singura variantă de rectificare bugetară era în MINUS”, a transmis USR printr-un comunicat de presă.

USR și PNL vor anchetarea rectificării bugetare din noiembrie 2018

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat, vineri, proiectul de buget aprobat de Guvern. Potrivit ministrului, este prevăzută o creștere economică de 5,5 %, un deficit bugetar de -2,55% și o datorie publică de 34,9%. Eugen Teodorovici a mai spus că fără investiții „în 2019 nu cred că ne putem atinge obiectivul nostru de creştere.”

Senatorul USR Adrian Wiener susține că datele economice ar fi fost cosmetizate
Senatorul USR Adrian Wiener susține că datele economice ar fi fost cosmetizate

La două zile distanță, USR și PNL cer să fie instituită o comisie de anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă făcută de guvernul premierului Viorica Dăncilă în noiembrie 2018. Senatorul USR Adrian Wiener susține că datele economice ar fi fost cosmetizate, în timp ce poziția oficială a partidului este că întârzierea prezentării bugetului de stat pe 2019 are directă legătură cu măsluirea datelor economice din rectificarea bugetară din noiembrie 2018.

„Cosmetizarea datelor economice ale unui stat este o chestiune penală, chiar dacă juriştii PSD-ALDE au încercat să-i absolve de răspunderea ce le revine pe cei care au semnat pe ele. Noi vrem să ştim datele reale ale economiei româneşti, cât de mare este dezastrul în care ne-au târât Dragnea-Vâlcov-Teodorovici şi care sunt resorturile care-i determină pe aceştia să aducă România în prag de catastrofă economică. Aritmetica are un mare păcat: până la urmă, undeva, cifrele nu se adună, indiferent de cât de creativă este contabilitatea pe care ne-o propun Vâlcov şi Teodorovici. Faptul că deficitul din proiectul de buget pe 2019 aprobat în guvern a crescut, peste noapte, cu 1,3 miliarde de lei oferă încă un indiciu că guvernul Dăncilă operează cu cifre măsluite”, a spus Adrian Wiener.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×