Schimbare privind prețurile din România! Calculate în euro și afișate în lei. Anunțul făcut de Eugen Teodorovici

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
10/02/2019, 11:43
Schimbare privind prețurile din România! Calculate în euro și afișate în lei. Anunțul făcut de Eugen Teodorovici GALERIE FOTO
Schimbare privind prețurile din România! Calculate în euro și afișate în lei

Schimbare privind prețurile din România! Plățile la apartamente, mașini și servicii, care sunt calculate și afișate acum în euro, vor fi exprimate în lei. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care susține că abordarea de până acum ducea la slăbirea monedei naționale.

Cei care vor avea de câștigat în urma implementării aceste măsuri sunt consumatorii, pentru că aceștia nu vor mai pierde bani la conversia valutară și nici din cauza fluctuațiilor de curs. Comercianţii şi prestatorii de servicii din România nu au voie să încaseze euro, însă unele bunuri, cum ar fi mașinile și casele, au prețurile calculate în euro, iar cumpărătorii pierd bani pentru că în momentul în care plătesc se face conversia valutară la cursul la zi. Spre exemplu, dacă o casă costă 100.000 de euro, cumpărătorul va trebui să plăteacă 474.450 de lei. Dacă ar trebui să cumpere euro pentru a face plata, ar plăti mai mult cu 14.000 de lei.

Schimbare privind prețurile din România! Anunțul făcut de Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat schimbarea cu privire la prețurile din România. Plățile pentru apartamente, mașini și servicii, care sunt calculate și afișate acum în euro, vor fi exprimate în lei. „Este un lucru pe care l-am ridicat în discuția cu domnul guvernator, pentru că, din punctul meu de vedere, trebuia foarte clar acest lucru clarificat: în România, prețurile sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul, dar nu cum este din păcate astăzi, pentru că o astfel de abordare duce, într-adevăr, la slăbirea leului”, a declarat Teodorovici. Ministrul nu a precizat însă când va intra în vigoare această măsură.

Măsura ar urma să fie benefică pentru consumatori
Măsura ar urma să fie benefică pentru consumatori

„La o fluctuaţie de la o zi la alta nimeni nu poate să urmărească atât de rapid variaţiile astea şi sunt şi extrem de costisitoare pentru cineva să schimbe preţurile de la o zi la alta”, a spus Aurelian Dochia, doctor în economie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×