Ministrul Eugen Teodorovici vrea avion pentru demnitari: „E de bun simț”

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
29/01/2019, 16:44
Ministrul Eugen Teodorovici vrea avion pentru demnitari: „E de bun simț”
Eugen Teodovici a vorbit în Parlament, marți, despre faptul că el va susține achiziționarea de către România a unei aeronave oficiale pentru politicieni.

Eugen Teodovici a vorbit în Parlament, marți, despre faptul că el va susține achiziționarea de către România a unei aeronave oficiale pentru politicieni. Ministrul de Finanțe a dat chiar și un exemplusunt colegi miniștri de finanțe care vin la întâlnirile pe care le avem la Bruxelles sau în alte zone cu aeronavele personale.”

„Eu sunt pentru. Am spus ca ministru de Finanțe că voi susține achiziționarea unei astfel de aeronave. Este normal, de bun-simț. Vă dau un exemplu, sunt colegi miniștri de finanțe care vin la întâlnirile pe care le avem la Bruxelles sau în alte zone cu aeronavele personale. Nu spun că trebuie să aibă ministrul de finanțe, dar mi se pare normal și de bun-simț…”, a spus Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici vrea avion pentru colegii demnitari

Ministrul Eugen Teodorovici vrea avion pentru demnitari: „E de bun simț”
Ministrul Eugen Teodorovici vrea avion pentru demnitari: „E de bun simț”

Eugen Teodorovici punctează că în momentul de față miniștrii noștri iau „curse de linie, de la caz la caz”, când sunt nevoiți să se deplaseze în străinătate. Viorica Dăncilă este, de asemenea, de acord cu acestă inițiativă. Premierul condideră că ar fi „oportună” achiziționarea unui avion pentru deplasările oficialilor români.

„România îşi propune să aibă o preşedinţie ambiţioasă, dar şi realistă. Spun ambiţioasă, pentru că ne dorim să dăm un răspuns pozitiv la provocările existente la nivel european, pentru că ne propunem să soluţionăm cât mai multe dosare aflate pe masa de lucru a preşedinţiei, dar, în acelaşi timp, realistă, pentru că acest lucru şi multe dintre aceste provocări nu depind numai de România, depind de un acord politic, o co-decizie între instituţiile europene – mă refer la Parlamentul European, Comisia Europeană şi, bineînţeles, Consiliul European.

(…) Încercăm să vedem dacă găsim, pe un leasing operaţional. Este nevoie totuşi, suntem ditamai ţara, să nu avem un avion. (…) Am fost în delegaţii oficiale, am zburat, dar nu vorbim… de un avion prezidenţial, vorbim de un avion oficial. Nicicum. Nu achiziţionează Guvernul avioane Airbus. Le achiziţionează TAROM-ul, dacă vrea să îşi ia avioane, da? Nu pot exista asemenea discuţii, nu pot eu sau oricine altcineva să angajeze că cumpără un anumit tip de avioane”, spunea Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×