Premierul Viorica Dăncilă vrea o aeronavă oficială: „Suntem ditamai ţara, e nevoie!”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 17:36
Premierul Viorica Dăncilă vrea o aeronavă oficială: „Suntem ditamai ţara, e nevoie!”
Viorica Dăncilă dorește o aeronavă oficială pentru România!

Viorica Dăncilă a declarat în cursul zilei de joi, în cadrul unei discuții informale cu presa, că își dorește o aeronavă oficială, în contextul preluării președenției Consiliului UE, de la 1 ianuarie a anului viitor. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat în repetate rânduri că își propune să aibă o președenție a Consiliului UE, aceasta descriind-o ca fiind „ambiţioasă”, dar şi ”realistă”. „România îşi propune să aibă o preşedinţie ambiţioasă, dar şi realistă.

Spun ambiţioasă, pentru că ne dorim să dăm un răspuns pozitiv la provocările existente la nivel european, pentru că ne propunem să soluţionăm cât mai multe dosare aflate pe masa de lucru a preşedinţiei, dar, în acelaşi timp, realistă, pentru că acest lucru şi multe dintre aceste provocări nu depind numai de România, depind de un acord politic, o co-decizie între instituţiile europene – mă refer la Parlamentul European, Comisia Europeană şi, bineînţeles, Consiliul European”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă vrea o aeronavă specială pentru România!

Viorica Dăncilă a declarat azi, într-o discuție cu presa, că ar trebui ca țara noastră să aibă o aeronavă pentru deplasările oficiale externe ale președintelui, premierului și miniștrilor, tocmai, în contextul preluării președenției Consiliului UE. Astfel că, Viorica Dăncilă va purta i discuției cu miniștrii Apărării și Transporturilor pe tema în cauză. „Încercăm să vedem dacă găsim, pe un leasing operaţional. Este nevoie totuşi, suntem ditamai ţara, să nu avem un avion.

Viorica Dăncilă, premierul României
Viorica Dăncilă, premierul României

Am fost în delegaţii oficiale, am zburat, dar nu vorbim… de un avion prezidenţial, vorbim de un avion oficial. Nicicum. Nu achiziţionează Guvernul avioane Airbus. Le achiziţionează TAROM-ul, dacă vrea să îşi ia avioane, da? Nu pot exista asemenea discuţii, nu pot eu sau oricine altcineva să angajeze că cumpără un anumit tip de avioane”, a declarat Mihai Tudose în 2017.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×