Viorica Dăncilă, despre OUG privind amnistia și grațierea: „Eu sunt foarte răbdătoare”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 15:47
Viorica Dăncilă, despre OUG  privind amnistia și grațierea: „Eu sunt foarte răbdătoare”
Viorica Dăncilă noi declarații despre amnistie și grațiere!

Viorica Dăncilă, premierul României, a făcut declarații despre OUG privind amnistia și grațierea, spunând în principal că „trebuie să existe semnătura ministrului Justiției”. Șeful Guverului a declarat în cursul zilei de joi, în cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliștii, că nu va da OUG pentru legea amnistiei și grațierii fără semnătura de rigoare a ministrului Justiției.

De asemenea, aceasta a fost întrebată de către ziariști dacă ar susține un proiect ca acesta. Premierul Româneiei a ales să răspundă: „nu mă puneți să fac previziuni”.

Viorica Dăncilă, despre amnistie și grațiere

Viorica Dăncilă a făcut declarații joi, la o întâlnire cu jurnaliștii, despre OUG privind amnistia și grațierea. Șeful Guvernului a precizat despre OUG pentru Codurile Penale că:„Nu am stabilit când adoptăm OUG”. Viorica Dăncilă a mai specificat la sfârșitul conversațiilor cu ziariștii că nu va face presiuni asupra ministrului Justiției, Tudorel Toader. „Eu sunt foarte răbdătoare”, a declarat aceasta.  La începutul lunii decembrie, Viorica Dăncilă a fost întrebată despre momentul în care se va da o astfel de lege și dacă acest subiect va fi discutat în CEx. ”Păi pot să vă spun eu ce se întâmplă peste doi ani, peste trei ani, peste un an?

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Eu v-am spus că nu am avut nicio discuţie, am văzut opiniile colegilor din PSD, fiecare este liber să-şi spună opinia, eu nu am avut nicio discuţie pe acest lucru. În CEx fiecare îşi va spune punctul de vedere, nu pot eu să prevăd ce problemă va ridica un membru al CEx-ului. Eu v-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre aministie şi graţiere”, a declarat Viorica Dăncilă, premierul Românieie, despre OUG privin legea amnistiei și grațierii.  „În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva (amnistia şi graţierea – n.r.), nu am avut o discuţie, deci nu pot să prevăd… Eu cred că… nu ştiu dacă se impune o discuţie, deci nu pot să ştiu ce se va discuta în Comitetul Executiv”, a specificat aceasta la începutul discuției.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×