Concedieri în masă în rândul bugetarilor! Anunțul făcut de Eugen Teodorovici

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
10/02/2019, 17:18
Concedieri în masă în rândul bugetarilor! Anunțul făcut de Eugen Teodorovici GALERIE FOTO
Se anunță concedieri în masă în rândul bugetarilor

Se anunță concedieri în masă în rândul bugetarilor! Întrebat dacă există posibilitatea unor reduceri de personal în rândul bugetarilor, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a dat un răspuns care dă de înțeles că locurile de muncă ale celor angajați la stat ar putea fi afectate.

Eugen Teodorovici a prezentat, vineri, proiectul de buget aprobat în Guvern. Ministrul a anunțat că actul prevede o creștere economică de 5,5 %, un deficit bugetar de -2,55% și o datorie publică de 34,9%. În ceea ce privește proiectul de buget pentru Capitală, acesta prevede 49% din venitul colectat, în timp ce la sectoare se vor aloca 1.250 de lei pe cap de locuitor. De asemenea, 6,3 miliarde de lei vor fi alocați pentru persoanele cu handicap şi indemnizaţii pentru însoţitori. Teodorovici a fost întrebat dacă există posibilitatea să se facă reduceri de personal în administrație.

Se anunță concedieri în masă în rândul bugetarilor

„Se poate pune problema de orice poate duce la un sistem public eficient”, a declarat ministrul Finanțelor Publice în momentul în care a fost întrebat dacă urmează concedieri în masă în rândul bugetarilor.

Eugen Teodorovici a dat de înțeles că vor urma concedieri în rândul bugetarilor
Eugen Teodorovici a dat de înțeles că vor urma concedieri în rândul bugetarilor

Eugen Teodorovici a mai spus că fără investiții „în 2019 nu cred că ne putem atinge obiectivul nostru de creştere. Discuţiile vor fi foarte clare lunar, cu compania de drumuri, cu cei de la căi ferate voi avea personal discuţii, mă voi ocupă personal. Trebuie ştiut fiecare proiect în parte, care sunt problemele, blocajele, doar aşa încercând să deblochezi fiecare dintre aceste posibile probleme nu are cum să nu meargă. Nu că am eu ceva sau că stau la birou foarte mult, dar vreau că aceştia care sunt puşi în funcţii efectiv trebuie să facă ceva, şi vor fi luate măsuri pentru cei care nu respecte obligaţiile pe care şi le-a asumat.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×