Bugetul Jandarmeriei, crescut cu 500%? Anunțul făcut de Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 20:12
Bugetul Jandarmeriei, crescut cu 500%? Anunțul făcut de Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne GALERIE FOTO
Bugetul pentru anul 2019 al Jandarmeriei va fi la nivelul anului 2018

Ministrul Internelor, Carmen Dan, a vorbit despre bugetul pentru anul 2019 destinat Jandarmeriei, la finalul ceremoniei prilejuite de plecarea a 17 jandarmi într-o misiune în Afganistan. În presă au apărut informații care spuneam că bugetul Jandarmeriei va crește de cinci ori, față de anul trecut.

„Avem, din total buget minister, alocate pentru Jandarmerie undeva la 10,6 procente. În anul 2018, am avut 11 procente. Din acest buget, aproximativ 90% înseamnă cheltuielile de personal, adică plata angajaţilor Jandarmeriei, a celor aproximativ 30.000 de oameni care compun Jandarmeria Română. Restul de 10% este buget alocat pentru dezvoltare instituţională, buget alocat pentru investiţii, inclusiv în echipamente şi muniţie”, a spus Carmen Dan.

Carmen Dan a spus că bugetul Jandarmeriei este la nivelul anului 2018

Ea a respins afirmaţiile potrivit cărora bugetul Jandarmeriei va fi cu 500% mai mare decât anul trecut pentru achiziţionarea de muniţie. „Total fals”, a declarat Carmen Dan, despre această chestiune.

„Singurul buget alocat şi majorat în mod semnificativ este bugetul alocat pentru cele şapte şcoli ale Ministerului de Interne. (…) Şi e normal să avem această abordare atât timp cât ne dorim să avem în stradă oameni pregătiţi care să asigure protejarea cetăţeanului. Nu poţi să iei un om de pe stradă, să-l duci într-o şcoală de pregătire, să-i pui o armă în mână şi apoi să-l trimiţi pe stradă”, a explicat ea.

buget 2019 Jandarmerie
Carmen Dan spune ca bugetul Jandarmerie este cheltuit pe salarii

Potrivit ministrului, achiziţiile propuse pentru susţinerea Jandarmeriei vor continua şi în anul 2019. „În toate statele Uniunii Europene se investeşte pentru a susţine aceste structuri, care sunt structuri de aplicare a legii şi îmi doresc ca şi jandarmii români să beneficieze de aceleaşi echipamente şi de aceleaşi condiţii ca şi jandarmii din oricare alt stat european”, a afirmat ministrul de Interne.

Ministrul Internelor, Carmen Dan, şi-a exprimat speranţa ca bugetul să fie adoptat cât mai curând, pentru că altfel Ministrul Administrației și Internelor va trebui să funcţioneze pe bugetul lui 2018.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×