Bugetarii vor primi voucherele de vacanţă și în 2019!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/09/2018, 16:45
Bugetarii vor primi voucherele de vacanţă și în 2019!
Bugetarii vor primi ouchere de vacanţă si in 2019

Contestată de unii, adorată de alții, măsura voucherelor de vacanţă se pare că se va aplica și în 2019! Așadar, bugetarii vor putea merge în vacanță și anul viitor, pe banii statului. Singurul inconvenient este acela că vacanțele nu vor putea fi făcute în afara țării, iar hotelierii din România își freacă mâinile de fericire.

„Una dintre cele mai importante măsuri ale Guvernului României va fi menţinută şi în 2019. Fiecare român, care lucrează în sistemul de stat, va beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 lei”, se menţionează în comunicatul emis de Ministerul Turismului.

Citește și Dacă nu ne face reclamă Ministerul Turismului, măcar ne face de ruşine! Gafă impardonabilă, la Târgul de la Berlin

Citește și Top destinații turistice în România

Voucherele de vacanţă, o gură de ogigen și în 2019 pentru turismul românesc

Potrivit sursei citate, efectele benefice asupra industriei turismului din România prin introducerea voucherelor de vacanță a determinat Ministerul Turismului să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019.

„Voucherele de vacanţă au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la Ministerul Turismului. Datele de până acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Deci, nu doar românii au avut de câştigat de pe urma acestei măsuri, ci şi proprietarii de hoteluri şi pensiuni, aşadar tot mai mulţi antreprenori au căpătat încredere că pot investi în turism, că acest sector este profitabil”, a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif

Măsura acordării voucherelor de vacanţă vizează 1,2 milioane de români care sunt încurajaţi astfel să-şi petreacă concediile în ţară. Potrivit INS, România a înregistrat anul acesta o creştere de 4,1% în primul semestru a numărului de turişti în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar acest aspect se datorează şi voucherelor de vacanţă, potrivit analizelor financiare comunicate şi de mediul privat.

Voucherele de vacanţă 2019 pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar. Acestea au o valoare de 1450 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×