Bugetarii nu mai primesc tichete de masă! Ce sumă vor încasa din 2018

Valeriu Tache    Camelia Arsene   
în Stiri de ultima ora
18/11/2017, 19:02
Bugetarii nu mai primesc tichete de masă! Ce sumă vor încasa din 2018

Bugetarii vor întâmpina probleme în 2018. Noua lege a salarizării bugetare prevede ca, de anul viitor, bugetarii să nu mai primească tichete de masă, iar acestea vor fi înlocuite cu o indemnizaţie anuală de hrană, a cărei valoare se va situa la nivelul a doua salarii minime brute pe ţară.

Astfel, indemnizaţia anuală de hrană va fi acordată proporţional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară, anunţă libertatea.ro. De aceşti bani vor beneficia bugetarii, cu excepţia personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană. În plus, documentul stabileşte că indemnizaţia de hrană nu va fi acordată persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, alese şi numite.

Bugetarii nu sunt singurii afectaţi

Nu numai pentru bugetari este valabiă legea salarizării, ci ar urma să fie valabilă şi pentru domeniul privat însă aici patronii vor decide dacă vor oferi în continuare bonurile de masă sau vor acorda norma de hrană, care va fi supusă impozitării. Această măsură va afecta cel puţin 1.500.000 de români.

Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, acestea reprezintă o alocaţie individuală de hrană, iar oferirea lor reprezintă o opţiune pentru angajator, nu însă şi o obligaţie. Se pare că valoarea indemnizaţiei anuală de hrană o să fie de 2.900 de lei, în condiţiile în care slariul minim brut este acum de 1.450 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×