Britancii aşteaptă o explozie a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Autorităţile cer firmelor să construiască ventilatoare mecanice, model vechi

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 17:51
Britancii aşteaptă o explozie a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Autorităţile cer firmelor să construiască ventilatoare mecanice, model vechi
Britanicii vor 4.000 de ventilatoare, modele vechi. Sursa foto: dailymail.co.uk

Autorităţile sanitare din Marea Britanie se aşteaptă la explozia numărului de cazuri de coronavirus începând de la jumătatea lunii aprilie. Astfel, inginerii din UK ar putea fi obligaţi de către autorităţi să construiască ventilatoare mecanice cu ajutorul cărora pacienţii în stare gravă vor putea fi menţinuţi în viaţă. Autorităţile sanitare vor ca aceştia să construiască încă 4000 de ventilatoare.

Britancii aşteaptă o explozie a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus

În ideea că numărul bolnavilor de coronavirus va suferi o creştere uriaşă, în viitorul apropiat, iar autorităţile britanice vor fi copleşite de numărul mare de bolnavi de coronavirus ce nu vor mai putea respira singuri, inginerii ţării sunt puşi să construiască ventilatoare mecanice, model vechi, cu ajutorul cărora bolnavii vor putea fi ţinuţi în viaţă.

De asemenea, o circulară trimisă la toate spitalele din Marea Britanie arată că acestea vor trebui să amâne intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente începând cu data de 15 aprilie, pentru o perioadă de 12 săptâmîni.

Ventilatoarele de tip mecanic au fost eliminate din spitale şi înlocuite cu cele moderne, de tip asiatic, electronice. Cum şi Asia se confruntă cu probleme din cauza epidemiei de coronavirus, ventilatoarele de tip vechi ar putea fi construite în Anglia.

Mulţi bolnavi de coronavirus ajung să respire doar cu ajutorul ventilatoarelor

Potrivit NHS, cele mai multe persoane infectate cu coronavirus ajung să respire doar cu ajutorul acestor ventilatoare, numai aşa putând ca organismul să lupte cu infecţia. Guvernul britanic a contactat deja mai multe firme cum sunt Dyson, Rolls Royce, JCB, Honda, Philips și Unipart, pentru a începe producţia de ventilatoare.

De asemenea, cinci mari firme de proiectare lucrează la proiecte care să permită producţia în masă a acestui tip de ventilator menit să ajute pacienţii infectaţi cu coronavirus. Şeful NHS England a declarat că toate spitalele au primit scrisori în care se specifică că vor trebui să amâne începând cu 15 aprilie timp de 12 săptămâni, cel puţin, toate intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente.

Achizițiile naționale pentru capacitatea de susținere a sistemului respirator asistat, în special ventilația mecanică, sunt, de asemenea, în curs de realizare în colaborare cu Departamentul de Sănătate și Asistență Socială”, se mai arată în scrisoarea trimisă către spitale. 

Britanicii vor 4.000 de ventilatoare pentru bolnavii de coronavirus

Serviciul de sănătate britanic ar avea nevoie de 4.000 de ventilatoare. Sistemele de ventilare a pacienţilor existente în spitalele din Marea Britanie sunt echipamente extrem de sofisticate, atât mecanice, cât şi electrice.

Părţile mecanice sunt mai uşor de făcut, în timp ce partea electrică ar putea pune probleme în fabricarea acestor elemente importante în salvarea pacienţilor bolnavi de coronavirus.

Principala provocare este probabil să fie aprovizionarea de componente, o mare parte dintre ele fiind electronice, s-ar putea să nu fie făcute în Marea Britanie și să fie mai probabil să provină din Asia care aduce propriile probleme”, a declarat Stephen Phipson, directorul executiv al Make UK, reprezentant al industriei britanice.

Dificultatea pentru companii este să obțină piese componente. Aceste dispozitive au o natură electromecanică. Bitul care face respirația este mecanic și este controlat de software și componente electrice care controlează procesul de respirație.

Partea mecanică este simplă pentru o companie să o construiască de la zero, deoarece piesele individuale pot fi prelucrate relativ simplu. Dar, datorită naturii industriei din Marea Britanie, o mulțime de produse electronice sunt realizate în străinătate, în Orientul îndepărtat și în China”, a declarat doctor Helen Meese, mandatar și vicepreședinte al diviziei de inginerie biomedicală a Instituției inginerilor mecanici.

Componentele electronice ale ventilatoarelor dau bătăi de cap britanicilor

Este posibil ca senzorii să fie problema care limitează construcţia de ventilatoare. Aceasta este o problemă internațională care face dificilă accesarea lanțului internațional de aprovizionare extins în căutarea componentei pe care o doriți, deoarece este aceeași pe care o caută toți ceilalți din întreaga lume”, a declarat profesorul David Delpy, reprezentant al Academiei Regale de Inginerie.

Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie mizează pe fabricarea ventilartoareleor mecanice întrucât sunt mai uşor de făcut.

Avantajul ventilatorului mecanic este că poate fi fabricat de mai mulți oameni și producători.

Cele mai multe materiale pentru vechile ventilatoare mecanice sunt că sunt foarte simpliste, iar planurile pentru acestea sunt disponibile.

Pot fi făcute de orice număr de producători. Firme precum Rolls-Royce, JCB și Unipart, de exemplu, au cu siguranță competența necesară pentru a promova rapid fabricarea acestor dispozitive „, a mai spus profesorul David Delpy.

Britanicii sunt încrezători în construirea ventilatoarelor mecanice de model vechi, întrucât au încă manuale de folosire a acestora, manuale din care vor putea să se inspire pentru construirea lor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×