Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (93 de ani), împreună cu prințul Philip (98 de ani) vor sta izolați la Castelul Windsor.
Regina Elisabeta a II-a s-a retras la castelul Windsor
Decizia a fost luată în condițiile în care în Marea Britanie se estimează că ar exista 55.000 de cazuri de coronavirus, neînregistrate deocamdată.
Regina și-a anulat petrecerile anuale pe care le organizează în fiecare primăvară în grădinile Palatului Buckingham și se va retrage timp de câteva săptămâni la Castelul Windsor, la 40 de kilometri distanță de Londra, conform Reuters.
Anuțul a fost făcut de către biroul de presă al Palatului Buckingham.
„Ca măsură de precauţie şi din motive practice în circumstanţele actuale, un anumit număr de modificări au fost aduse în agenda de lucru a reginei
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
După o consultare cu medicul familiei regale şi cu Guvernul, mai multe evenimente publice cu o participare amplă a publicului şi la care urmau să participe regina şi alţi membri ai familiei regale, programate în lunile următoare, vor fi anulate sau amânate”, se arată menționat în comunicat.
Marea Britanie estimează 55.000 de cazuri
1,950 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate până în acest moment în Marea Britanie. Oficial, pentru că în realitatea reprezentanții guvernului de la Londra cred că există deja cel puțin 55.000 de cazuri.
Oficialii guvernamentali au menționat că speră să mențină numărul persoanelor decedate sub 20.000 în Regatul Unit.
„55.000 de cazuri e un mod rezonabil de a vedea lucrurile. Dacă putem limita numărul deceselor la 20.000 sau mai puţin, acesta ar fi un rezultat bun, dar chiar şi aşa este teribil, un număr enorm de morţi şi o presiune enormă asupra serviciilor sanitare”, a mărturisit Patrick Wallance, consilierul științific al guvernului condus de Boris Johnson.