Regina Elisabeta a II-a s-a izolat la Castelul Windsor. 55.000 de cazuri de coronavirus estimate în Marea Britanie

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 22:24
Regina Elisabeta a II-a s-a izolat la Castelul Windsor. 55.000 de cazuri de coronavirus estimate în Marea Britanie
Regina Elisabeta a II-a, în carantină la palatul Windsor

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (93 de ani), împreună cu prințul Philip (98 de ani) vor sta izolați la Castelul Windsor.

Regina Elisabeta a II-a s-a retras la castelul Windsor

Decizia a fost luată în condițiile în care în Marea Britanie se estimează că ar exista 55.000 de cazuri de coronavirus, neînregistrate deocamdată.

Regina și-a anulat petrecerile anuale pe care le organizează în fiecare primăvară în grădinile Palatului Buckingham și se va retrage timp de câteva săptămâni la Castelul Windsor, la 40 de kilometri distanță de Londra, conform Reuters.

Anuțul a fost făcut de către biroul de presă al Palatului Buckingham.

„Ca măsură de precauţie şi din motive practice în circumstanţele actuale, un anumit număr de modificări au fost aduse în agenda de lucru a reginei

După o consultare cu medicul familiei regale şi cu Guvernul, mai multe evenimente publice cu o participare amplă a publicului şi la care urmau să participe regina şi alţi membri ai familiei regale, programate în lunile următoare, vor fi anulate sau amânate”, se arată menționat în comunicat.

Marea Britanie estimează 55.000 de cazuri

1,950 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate până în acest moment în Marea Britanie. Oficial, pentru că în realitatea reprezentanții guvernului de la Londra cred că există deja cel puțin 55.000 de cazuri.

Oficialii guvernamentali au menționat că speră să mențină numărul persoanelor decedate sub 20.000 în Regatul Unit.

„55.000 de cazuri e un mod rezonabil de a vedea lucrurile. Dacă putem limita numărul deceselor la 20.000 sau mai puţin, acesta ar fi un rezultat bun, dar chiar şi aşa este teribil, un număr enorm de morţi şi o presiune enormă asupra serviciilor sanitare”, a mărturisit Patrick Wallance, consilierul științific al guvernului condus de Boris Johnson.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×