Brexit: Theresa May, mutare neprevăzută! Ce se întâmplă în parlamentul britanic

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 17:11
Brexit: Theresa May, mutare neprevăzută! Ce se întâmplă în parlamentul britanic GALERIE FOTO
Theresa May a făcut o mutare neprevăzută

Premierul britanic, Theresa May, a amânat votul prin care se decide Brexit-ul. Acesta trebuia să aibă loc marţi, iar BBC scrie că aceasta va face şi declaraţiile oficiale în scurt timp.

Chiar dacă miniştrii vor ca votul să se desfăşoare aşa cum s-a dorit iniţial, se pare că acesta va fi mutat, iar motivarea urmează să apară.

Brexit: Theresa May, mutare neprevăzută

Traian Băsescu vorbea despre Brexit şi anticipa o adevărată revoluţie în Europa, chiar dacă nu va avea loc ieşirea Marii britanii din UE: „În Uniunea Europeană mişcările de stradă din 2018 arată un potenţial ridicat pentru o apropiată negare a ordinii sociale şi uneori chiar a ordinii constituţionale din‚ ţări membre UE. Fie că vorbim de mişcările de stradă din România, Polonia, Italia, Germania, Franţa, Spania sau Belgia, populația se opune guvernărilor naţionale şi nu de puţine ori Uniunii Europene.

Experienţa Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, votul majoritar pentru BREXIT al insularilor, ne demonstrează fără echivoc faptul că ceva nu este în regulă cu Uniunea Europeană, chiar dacă până la urmă nu va exista un BREXIT”, a postat fostul preşedinte al României .

Theresa May, premierul Marii Britanii
Theresa May, premierul Marii Britanii

În cazul în care Brexitul va avea loc, românii care muncesc în Marea Britanie vor să rămână acolo: „Majoritatea cetăţenilor UE nu sunt foarte bine informaţi despre Brexit şi statutul lor, iar românii nu fac excepţie. Bariera lingvistică, faptul că majoritatea cetăţenilor români nu sunt deloc susţinuţi de mass-media din Marea Britanie, îi fac vulnerabili.

„Din cercetarea noastră pe teren şi din largul sens al comunităţii româneşti, am observat că mulţi români cred că statutul lor va trece printr-un proces automat, şi că pot rămâne în UK atât timp cât plătesc impozite şi respectă legea. Românii cfred că totul va fi OK”, a spus Florina Tudose, muncitoare din Centrul de Resurse al Europei de Est.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×