Primăvara Europeană: Traian Băsescu anunță revoluții peste tot în Europa. Cade Uniunea Europeană? ”Asta ne așteaptă”

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 15:48
Primăvara Europeană: Traian Băsescu anunță revoluții peste tot în Europa. Cade Uniunea Europeană? ”Asta ne așteaptă” GALERIE FOTO
Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, în timpul unui discurs

Traian Băsescu a scris o postare pe Facebook prin care anunţă că vor avea revoluţii peste tot în Europa şi Uniunea ar putea chiar pica. Fostul preşedinte al României spune că protestele şi scandalurile de peste tot continentul îi dau serios de gândit în privinţa viitorului Uniunii Europene:

„Se prefigurează oare o «Primăvară Europeană»? În decembrie 2010 în Tunisia izbucnea «Primăvara Arabă» ce avea să se extindă în Egipt, Libia, Siria, Yemen, Algeria, Iordania, Bahrein. În cele mai multe dintre aceste ţări revoltele de stradă au început paşnic şi au evoluat cu violenţă amplificată de mânia stârnită de intervenţiile brutale ale autorităţilor, ducând în unele ţări la schimbari de regim, în altele au degenerând în războaie civile iar în altele regimurile au trebuit să facă concesii consistente pentru a supravieţui şi a restabili ordinea socială.

Traian Băsescu anunță revoluții peste tot în Europa

În Uniunea Europeană mişcările de stradă din 2018 arată un potenţial ridicat pentru o apropiată negare a ordinii sociale şi uneori chiar a ordinii constituţionale din‚ ţări membre UE. Fie că vorbim de mişcările de stradă din România, Polonia, Italia, Germania, Franţa, Spania sau Belgia, populația se opune guvernărilor naţionale şi nu de puţine ori Uniunii Europene. Experienţa Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, votul majoritar pentru BREXIT al insularilor, ne demonstrează fără echivoc faptul că ceva nu este în regulă cu Uniunea Europeană, chiar dacă până la urmă nu va exista un BREXIT”, scrie Traian Băsescu, pe Facebook.

Anunţul făcut de Traian Băsescu privind primăvara europeană
Anunţul făcut de Traian Băsescu privind primăvara europeană

Traian Băsescu a precizat şi că ţări precum Germania, Franţa, Italia şi Olanda ar trebui să fie plătitorii costurilor de integrare: „Cu siguranţă, o accelerare a proceselor de integrare implică o creştere consistentă a costurilor iar plătitorii vor trebui să fie Germania, Franţa, Italia, Olanda. Dar dacă îşi doresc ca Uniunea să progreseze pentru a putea să rezolve problemele care trenează de multă vreme aceste ţări trebuie să plătească acum pentru a câştiga alături de celelalte state mai târziu.

Politicienii europeni trebuie să înceapă guvernarea pentru cetăţenii europeni având grijă să împartă corect costurile între cetăţenii europeni pe de o parte şi multinaţionale plus bănci pe de altă parte. Asta dacă după o «Primăvară Arabă» vrem să nu ne surprindă o «Primăvară Europeană» şi să ne întrebăm pe urmă de ce s-a întâmplat”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×