Brâul Maicii Domnului a ajuns pe teritoriul țării noastre pentru al treilea an consecutiv. Credincioșii se pot ruga timp de trei zile la sfântul veșmânt cunoscut pentru puterile sale vindecătoare. Brâul țesut chiar de mâinile Maicii Domnului a fost depus în dimineața aceasta la Biserica Sfinţii Arhangheli – Huedin din Capitală.
Credincioșii sunt așteptați să se roage la Brâul Maicii Domnului
O procesiune specială a avut loc în dimineața aceasta începând cu ora 9:00 la Biserica Sfinţii Arhangheli – Huedin. Credincioșii vor avea ocazia să se roage pentru al treila an consecutiv la Brâul Maicii Domnului care a fost adus tocmai de la Mănăstirea Kato Xenia întemeiată în timpul împăratului bizantin Andronic al II-lea Paleologul.
„Sfântul veşmânt, despre care se spune că a fost ţesut de însăşi Fecioara Maria şi considerat a avea puteri vindecătoare, se va afla spre închinarea credincioşilor, timp de trei zile, în perioada 27 – 29 septembrie, la Biserica Sfinţii Arhangheli – Huedin”, a informat Primăria Sectorului 4 şi Arhiepiscopia Bucureştilor – Protoieria Sector 4 într-un comunicat, potrivit Agerpres.
Brâul este un veșmânt cu puteri vindecătoare țesut din fire de cămilă chiar de mâinile Maicii Domnului, potrivit Tradiției Bisericii Ortodoxe. Cinstitul Brâu a fost așezat de împăratul Arcadie (395-408), fiul lui Teodosie cel mare, într-un sipet numit „racla sfântă”. Racla a fost deschisă abia în perioada în care domnea împăratul bizantin Leon cel Înţelept (886-912) pentru a o vindeca pe împărăteasca Zoe care era chinuită de un duh necurat.
Brâul Maicii Domnului a fost țesut de Împărăteasa Zoe cu fire de aur
Împărăteasa Zoe s-a vindecat și a scăpat de duhul necurat care o bântuia, iar în semn de recunoștință a brodat cu fire de aur Brâul Maicii Domnului. Acesta a fost împărțit în mai multe fragmente în a doua jumătate a secolului al XII-lea. Așa se face că Cinstitul Brâu a ajuns în mai multe biserici din lume printre care se numără și Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos în anul 1522.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Brâul Maicii Domnului de la Kato Xenia a mai fost adus în țara noastră de două ori până acum. Anul trecut pelerinajul s-a ținut la Arhiepiscopia Bucureştilor, iar în luna mai a acestui an credincioșii s-au rugat la Catedrala din Voluntari.