Pelerinajul Sfintei Parascheva. Câți români vor merge la Iași să atingă moaștele Cuvioasei

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
10/10/2018, 14:25
Pelerinajul Sfintei Parascheva. Câți români vor merge la Iași să atingă moaștele Cuvioasei GALERIE FOTO
Pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva va avea loc la Iași

Pelerinajul Sfintei Parascheva este evenimentul religios din această perioadă la care mulți enoriași vor să participe. Însă, câți oameni vor ajunge la Iași, căci acolo se ține, pentru a atinge moaștele Cuvioasei Parascheva?  Începând de joi, 11 octombrie, creștinii pot începe să vină ușor spre Catedrala Mitropolitană unde vor fi aduse moaștele Sfintei Parascheva. Totodată, acolo vor fi adăpostite și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, care vin tocmai din Katerini, Grecia.  În ziua de duminică, data de 14 octombrie, când este sărbătorită Cuvioasa Parascheva, se va ține Sfânta Litughie, exact ca și în ceilalți ani.

Pentru ca toți preoții să fie prezenți, dar mai ales văzuți de toți evlavioșii, s-a amplasat o scenă pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în dreptul altarului Catedralei din Iași. Potrivit mediafax.ro, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor programul a fost deja anunțat. Manifestările vor debuta începând cu ora 06:30, când moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi depuse pe platoul Căminului preoțesc. Pe lângă sutele de mii de români care vor fi prezenți, vor participa și PS Calinic Botoșăneanu și Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

pelerinajul Sfintei Parascheva va începe pe data de 14 octombrie
Imgine de la pelerinajul Cuvioasei Parascheva din anul 2012

Pelerinajul Sfintei Parascheva va aduce la Iași peste 200.000 de creștini!

Moaștele sale au început să fie aduse la Iași încă din anul 1641, din data de 13 iunie, de domnul Moldovei Vasile Lupu. Momentul aducerii moaștelor la Iași a fost un gest de mulțumire din partea patriahului din acel moment pentru faptul că Vasile Lupu a reușit să plătească datoriile Patriarhiei Ecumenice.

Acestea fiind zise, să vedem și ce număr mare de enoriași vor face tot posibilul pentru a fi prezenți. După cum reprezentanții Mitropoliei din Iași au început de foarte mult timp pregătirile pentru evenimentul religios, au făcut și unele presupuneri legate de enoriașii care ajung la moaștele Sfintei Cuviase Parascheva. Astfel că, dat fiind numărul impresionant al oamenilor care au venit să se închine la Cuvioasa Parascheva, anume: 200.000 de credincioși, anul acesta sunt așteptați peste 200.000.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×