La pelerinajul icoanei Maicii Domnului s-au adunat peste 7.000 de oameni

Alexandra Chivu   
în Instant Articles
11/11/2018, 14:26
La pelerinajul icoanei Maicii Domnului s-au adunat peste 7.000 de oameni
Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului a adunat peste 7.000 de oameni astăzi, 11 noiembrie

Peste 7.000 de oameni s-au adunat la pelerinajul icoanei Maicii Domnului. Sărbătoarea hramului mănăstirii Sfinții Voievozi din Slobozia se va încheia astăzi, 11 noiembrie, moment în care Biserica Ortodoxă Română praznuiește Sfinții Mina, Victor și Vichentie. De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Vicențiu va sluji, în biserica mănăstirii, Sfânta Liturghie arhierească. În biserica-paraclis, la ora 12:00, episcopul Sfântul Mare Mucenic Mina a săvârșit slujba de TE DEUM, un moment de mulțumire și de laudă adusă lui Dumnezeu în ocaziile festive. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului adusă în Bărăgan de la mănăstirea Sihăstria, va rămâne până luni, 12 noiembrie, la mănăstirea Sloboziei. Până atunci, toți enoriașii sunt așteptați să se închine și să se roage la icoana care face minuni fiecărui om în parte.

Conform informațiilor din presă, în ultima săptămână, peste 70.000 de credincioși au fost la Catedrala Apiscopală ”Înălțarea Domnului” din Slobozia pentru a se înclina și ruga în fața Ioanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului adusă de la mănăstirea Sihăstria, din Neamț, ce face parte din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Pelerinajul icoanei Maicii Domnului a adunat peste 7.000 de oameni

Iată istoria, pe scrut, a îngrijirii icoanei de-a lungul timpului, dar și  povestea de început a minunilor săvârșite de aceasta. Potrivit doxologia.ro, ieroschimonahul Ioanichie Moroi, care era și primul egumen al Schitului Sihăstriei, a învelit icoana în argint. Cel care a fost martorul celor mai multe minuni ale sfintei icoane a fost Arhimandritul Cleopa Ilie. În vara anului 1947, s-au pierdut oile mănăstirii Sihăstrieiîn pădurile din Munții Sihlei. Ovinele au fost căutate două săptămâni în șir, însă fără rezultat.

În acel moment, părintele Cleopa a îngenunchiat, alături de cei care-și pierduseră oile, în fața icoanei Maicii Domnului și s-au rugat pentru a le găsi. Ulterior, toți au plecat în căutarea lor în inima munților. După doar câteva ore de căutări, oile au fost găsite într-o poiană, fără să lipsească niciuna. După ce au ajuns înapoi în fața icoanei, toți i-au mulțumit Maicii Domnului pentru minune.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×