Boris Johnson, show la primul discurs ca premier! Ce anunț a făcut omul care a înlocuit-o pe Theresa May

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 20:00
Boris Johnson, show la primul discurs ca premier! Ce anunț a făcut omul care a înlocuit-o pe Theresa May GALERIE FOTO
Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Sursa foto - facebook

Boris Johnson a făcut show la primul discurs ca premier al Marii Britanii! Acesta a precizat că englezii vor ieși din Uniunea Europeană la 31 octombrie „fără condiţii”. Noul prim ministru, unul dintre susţinătorii vocali ai Brexitului, a spus că va încheia „un nou acord, un acord mai bun cu Uniunea Europeană, bazat pe liber schimb”.

Boris Johnson, show la primul discurs ca premier!

„Oamenii care pariază împotriva Marii Britanii îşi vor pierde cămăşile de pe ei pentru că vom restabili încrederea în democraţie şi vom îndeplini promisiunile repetate ale parlamentului către popor şi vom ieşi din UE pe 31 octombrie, fără condiţii. Sunt convins că putem obţine un acord de Brexit„, a asigurat Boris Johnson.

Noul premier nu a ezitat și a precizat că Marea Britanie „trebuie să fie pregătită pentru posibilitatea redusă ca Bruxellesul să refuze să mai negocieze”, ceea ce ar însemna că ţara va fi nevoită să treacă la un Brexit fără acord. Surprinzător, dar Boris Johnson a lăudat  „curajul şi răbdarea” predecesoarei sale Theresa May.

Boris Johnson, show la primul discurs ca premier! Boris johnson
Boris Johnson a înlocuit-o pe Theresa May. Sursa foto – facebook

Ce anunț a făcut omul care a înlocuit-o pe Theresa May

„În ciuda tuturor eforturilor ei a devenit clar că există pesimişti acasă şi peste hotare care cred că după trei ani de indecizie această ţară a devenit o prizonieră a disputelor vechi din 2016 şi că în această casă a democraţiei suntem incapabili să onorăm un mandat democratic. Stau astăzi în faţa dvs pentru a vă spune vouă, poporului britanic, că acei critici se înşală”, a mai spus el.

„Poporul britanic s-a săturat să aştepte şi a venit vremea să acţionăm, să avem o conducere puternică. Slujba mea este să vă servesc pe voi. Da, vor fi dificultăţi… însă dacă este un lucru care a afectat încrederea companiilor este lipsa unor decizii. După trei ani de îndoieli este timpul să schimbăm abordarea. În ceea ce priveşte viitorul de după Brexit, este timpul să nu ne uităm la pericole, ci la oportunităţi”, a adăugat Boris Johnson

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×