Declarație șocantă despre Brexit. Theresa May: Poate nu vom mai părăsi niciodată UE

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
17/03/2019, 16:35
Declarație șocantă despre Brexit. Theresa May: Poate nu vom mai părăsi niciodată UE GALERIE FOTO
Theresa May, premierul Marii Britanii

Premierul britanic, Theresa May, a declarat că fără „un compromis onorabil”, țara sa va mai rămâne luni bune în Uniunea Europeană și este posibil chiar să nu mai iasă din blocul comunitar, informează BBC. Brexitul ar trebui să aibă loc, în mod normal, pe 29 de martie.

Declarație șocantă despre Brexit. Planurile premierului britanic

Într-un articol publicat în Sunday Telegraph, Theresa May încearcă să îi convingă pe parlamentarii britanici să se pronunțe în favoarea acordului privind Brexitul, care va fi supus votului săptămâna viitoare, pentru a treia oară. Un nou eșec ar însemna că „nu vom părăsi UE pentru luni bune de acum încolo, dacă o vom mai face vreodată”, este de părere Theresa May.

În cazul în care acordul este aprobat înaintea summitului liderilor UE de joi, Marea Britanie va cere un răgaz pentru adoptarea legislației necesare și Brexitul va avea loc cu o mică întârziere. „Nu e un deznodământ ideal. Am fi putut și ar fi trebuit să părăsim UE pe 29 martie. Dar este o soluție pe care britanicii ar accepta-o dacă duce la Brexit”, a precizat May.

Declarație șocantă despre Brexit a premierului Theresa May.
Declarație șocantă despre Brexit a premierului Theresa May.

La mâna liderilor Uniunii Europene

Dacă acordul privind Brexitul nu este aprobat de parlamentul britanic nici la a treia încercare, liderii Uniunii Europene iau în calcul amânarea Brexitului pentru o perioadă îndelungată, ceea ce va da peste cap planurile autorităților de la Londra.

„Consiliului European îi revine să analizeze o astfel de solicitare, acordând prioritate necesităţii garantării funcţionării instituţiilor UE şi ţinând cont de motivele şi durata unei eventuale amânări”, au anunțat, recent, oficialii de la Bruxelles. Pe de altă parte, negociatorul-şef UE al Brexitului, Michel Barnier a anunţat pe Twitter că „respectă evenimentele din Parlamentul” britanic. Camera Comunelor s-a pronunţat, joi seara, atât pentru amânarea ieșirii din UE, cât și împotriva organizării unui nou referendum privind Brexitul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×