ULTIMA ORĂ! Boris Johnson este liderul Partidului Conservator şi noul premier al Marii Britanii

Claudiu Ilie    Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
23/07/2019, 14:50
ULTIMA ORĂ! Boris Johnson este liderul Partidului Conservator şi noul premier al Marii Britanii GALERIE FOTO
Boris Johnson a devenit liderul Partidului Conservator. Sursa foto - facebook

A devenit oficial! Boris Johnson este liderul Partidului Conservator şi noul premier al Marii Britanii. Acesta a fost ales șef al conservatorilor conform unui anunț făcut de Parlamentul de la Londra. Johnson a obţinut nu mai puțin de 92.153 de voturi, în timp ce contracandidatul său Jeremy Hunt a avut 46.656 de voturi, în cadrul scrutinului la care au participat mmebri ai Partidului Conservator (centru-dreapta), aflat la guvernare în Marea Britanie.

Boris Johnson este liderul Partidului Conservator şi noul premier al Marii Britanii

De remarcat că prezenţa la urne în cadrul scrutinului intern a fost una serioasă și a ajuns la 87,4%. Boris Johnson va ţine primul discurs în calitate de prim-ministru miercuri, la Palatul Buckingham. Johnson a fost felicitat de Theresa May, pe o rețea de socializare: ”Felicitări lui Boris Johnson pentru că a fost ales liderul Partidului Conservator.

Trebuie să lucrăm împreună pentru a livra un acord Brexit pentru toată Marea Britanie şi pentru a-l ţine departe de Guvern pe Jeremy Corbyn. Vei avea parte de tot sprijinul meu”. Boris Johnson îşi va începe oficial mandatul de prim-ministru miercuri, după demisia Theresei May în urma scandalului din Brexit.

Boris Johnson este liderul Partidului Conservator şi noul premier al Marii Britanii. Boris Johnson
Boris Johnson și-a felicitat rivalul la puține momente după alegeri. Sursa foto – facebook

Ce a declarat Boris Johnson

”Campania s-a încheiat, începe munca. Ştiu că vor exista oameni care vă vor pune la îndoială înţelepciunea deciziei pe care aţi luat-o şi că vor exista oameni aici care se vor întreba ce au făcut. Însă am să subliniez că nicio persoană şi niciun partid nu deţine monopolul înţelepciunii. Însă, dacă vă uitaţi în istoria de 200 de ani a acestui partid, veţi vedea că noi, conservatorii, aveam cea mai bună idee despre natura umană.

Le transmit tuturor celor care se îndoiesc: omule, noi vom umple de energie ţara, noi vom realiza Brexitul”, a transmis noul premier al Marii Britanii la puține momente după ce a fost declarat învingător.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×