Bombă uriașă descoperită în sudul Italiei. Jumătate din populația orașului a fost evacuată

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
15/12/2019, 13:58
Bombă uriașă descoperită în sudul Italiei. Jumătate din populația orașului a fost evacuată
Operațiune amplă pentru dezamorsarea unei bombe uriașe în sudul Italiei. Sursa foto: gds.ro

O bombă de dimensiuni impresionante a fost descoperită într-un oraș din sudul Italiei în timpul unor lucrări de amenajare a unei săli de cinema. Jumătate din populația orașului Brindisi a fost evacuată pentru a dezamorsa bomba.

Bombă de peste un metru lungime găsită în timpul unor lucrări de amenajare

O echipă de pirotehniști lucrează la această oră la dezamorsarea unui bombe uriașe găsită în urmă cu mai bine de o lună, în sudul Italiei. Bomba care cel mai probabil datează din anul 1941 a fost descoperită pe 2 noiembrie în timpul unor lucrări de amenajare a unei săli de cinema.

Bomba are dimeniuni impresionante, peste un metru lungime și cântărește peste 200 de kilograme. Din nefericire, aceasta a fost avariată de un excavator ccea ce face operațiunea dificilă. Acesta a fost și motivul pentru care jumătate din locuitorii orașului Brindisi au fost evacuați.

Circa 54.000 de persoane au părăsit orașul Brindisi până la încheierea operațiunii

Jumătate din populația orașului Brindisi din sudul Italiei au fost evacuată pentru a le permite geniștilor să dezamorseze bomba. Așadar, pe o rază de mai bine de 1,5 kilometri de locul unde a fost găsită bomba toată lumea și-a părăsit locuințele.

De asemenea, cei 217 de deținuți din închisoarea locală au fost transferați sâmbătă, 14 decembrie, spre o altă instituție. Prin urmare, au fost luate toate măsurile necesare pentru a preveni o eventuală tragedie.

În plus, autoritățile au luat decizia de a întrerupe alimentarea cu gaze la locuințele care se află în apropiere de bombă, pe o rază de 500 de metri. Traficul aerian și circulația feroviară vor fi de asemenea întrerupte în zonă.

AFP transmite că este cea mai mare operațiune de acest gen care are loc în Italia după cel de-Al Doilea Război Mondial. Responsabilii locali speră ca operațiunea să se încheie duminică, în jurul prânzului.

Operațiunea este una amplă și peste 1.000 de membri ai forțelor de ordine lucrează la dezamorsarea bombei. Totodată, la intervenția din Italia iau parte și 250 de voluntari de la Protecția Civilă, scrie stirileprotv.ro.

Român arestat în Italia pentru deținere și abandonare de bombă

În luna septembrie un cetățean român în vârstă de 56 de ani a abandonat o bombă activă într-o benzinărie, pe șoseaua națională 192, în Paternò. În benzinăria din orășelul italian se aflau managerul și câțiva clienți.

Una dintre persoanele din benzinărie a alertat carabinierii și s-a intervenit imediat. Astfel, autoritățile din Italia au evitat o tragedie, iar românul a fost încățușat și arestat de oamenii legii.

Polițiștii spun că cetățeanul român nu avea intenții teroriste. În această situație a fost deschis o anchetă pentru a înțelege motivația bărbatului, potrivit stiripesurse.ro.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×