Alertă cu bombă la Timișoara. În jur de 800 de oameni, evacuați. Apel la 112 s-a dovedit fals – UPDATE

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 21:53
Alertă cu bombă la Timișoara. În jur de 800 de oameni, evacuați. Apel la 112 s-a dovedit fals – UPDATE
Alertă cu bombă într-o fabrică de cauciucuri din Timișoara. Sursa foto: sursazilei.ro

Un apel la serviciul de urgență 112 a anunțat o bombă într-o fabrică din Timișoara, vineri, 13 decembrie. Cei 800 de angajați ai firmei au fost evacuați în timp util, iar autoritățile timișorene sunt în stare de alertă.

800 de oameni au fost evacuați după ce s-a anunțat o alertă cu bombă

Update ora 21:53: Echipele de pirotehnici au scotocit ore întregi prin fabrica de cauciucuri. Apel la 112 s-a dovedit unul fals! Polițiștii încearcă să-l găsească pe bărbatul care a anunțat alerta de bombă. Acesta riscă o amendă între 1.000 și 5.000 de lei.


S-a declarat stare de alertă la Timișoara după ce un bărbat a sunat la apel unic de urgență 112 și a anunțat că într-o fabrică sunt amplasate mai multe bombe. Persoana care a sunat a precizat că trei bombe sunt ampasate în interiorul unei fabrici de cauciucuri.

Cei 800 de angajați ai firmei timișorene au fost evacuați, iar acum autoritățile au încercuit zona și verifică perimetrul. Potrivit unor surse locale persoana care a sunat a închis imediat, iar numărul nu mai poate fi apelat.

„Apelul a fost făcut de un bărbat care a amenințat că sunt trei bombe amplasate într-o fabrică din oraș, a închis și acum nu mai răspunde la telefon”, a declarat Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timișoara, conform Mediafax. 

Autoritățile scotocesc firma în căutarea celor 3 bombe

La fața locului s-au deplasat zeci de polițiști, pompieri, precum și lucrători SRI. Totodată, în zonă au fost mobilizate și echipaje medicale.

Toți muncitorii care se aflau în firmă la momentul primirii apelului au fost evacuați. În momentul de față halale și birourile sunt cercetare cu mare atenție de echipe în domeniul explozibil.

„Am fost sesizați în jurul orei 16.40 de către un bărbat cu privire la faptul că la o fabrică din Timișoara sunt amplasate 3 bombe artizanale. La față locului sunt prezente efective de Poliție, SAS – Gruparea pirotehnică și forțe SRI pentru a efectuă verificări.

Au fost evacuate aproximativ 800 de persoane care lucrau în schimbul al doilea”, a mai spus Aurora Voicila pentru opiniatimisoarei.ro.

Reprezentanții companiei Continental Automotive Timișoara au transmis că toate utilajele au fost oprite și au acordat tot sprijnul echipelor de intervenție.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×