Blestemul abătut asupra trupei Compact, din care făcea parte Leo Iorga!Basistul a murit într-un accident, iar chitaristul a fost înjunghiat şi ţinut 4 zile mort, în apartament

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 11:42
Blestemul abătut asupra trupei Compact, din care făcea parte Leo Iorga!Basistul a murit într-un accident, iar chitaristul a fost înjunghiat şi ţinut 4 zile mort, în apartament
Formula de aur a trupei Compact, cu Leo Iorga, Teo Peter și Emil Laghia, alături de Adrian Ordean și Leluț Vasilescu

Trecerea în neființă a lui Leo Iorga, solistul trupei Compact, se adaugă unui șir întreg de tragedii care s-au abătut de-a lungul timpului asupra formației. Totul a început în decembrie 2004, odată cu moartea lui Teo Peter, basist și fondator al grupului, într-un cumplit accident rutier provocat de un angajat al ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

După moartea lui Teo Peter, Leo Iorga a ales calea credinței

Extrem de afectat de dispariția prematură a bunului său prieten și coleg de trupă, Leo Iorga și-a găsit refugiul în credință și, mai mult decât atât, potrivit spuselor părintelui Dragoș, obișnuia să se roage într-un loc special: „A fost dorința lui să vină acolo. Probabil îl leagă și foarte multe amintiri. Acolo a fost depus și Teo Peter. Poate și ăsta a fost un motiv”.

La doar câteva luni distanță, una dintre cele mai bune formații rock din țara noastră avea să fie lovită de o nouă tragedie cel puțin la fel de mare. În mai 2015, chitaristul Emil Laghia a fost găsit mort în apartamentul său din Tulcea. Potrivit autorităților, fusese înjunghiat cu sânge rece de concubină și lăsat să zacă fără suflare timp de patru zile, deși ucigașa se afla la rândul său în locuință.

Emil Laghia a fost înjunghiat de concubină în propria casă

Ulterior, femeia le-a declarat anchetatorilor că a consumat băuturi alcoolice împreună cu partenerul de viață, iar la un moment dat, între cei doi s-a iscat o ceartă aprigă. Într-un acces de furie necontrolată, a pus mâna pe un cuțit și l-a înfipt în pieptul lui Emil, care s-a prăbușit, pur și simplu, în holul apartamentului.

În ciuda crimei cumplite pe care o comisese, concubina a continuat să bea vin până când a adormit. Laghia s-a stins din viață în maxim un minut, întrucât lovitura de cuțit i-a secționat o arteră. Potrivit spuselor sale, Elena a rămas în casă timp de patru zile, însă la un moment dat a coborât să-și cumpere pâine și o sticlă de vin. Din grabă, a lăsat ușa descuiată, iar în apartament și-a făcut apariția fiul ei dintr-o relație anterioară, care, văzând scena îngrozitoare, a alertat imediat autpritățile. Pentru fapta sa, femeia a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, însă în 2014 a fost eliberată condiționat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×