Biserica Ortodoxă Română anunță că nu este nevoie să intre în carantină. ”Coronavirusul nu se ia prin rugăciune!”

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
08/03/2020, 18:24
Biserica Ortodoxă Română anunță că nu este nevoie să intre în carantină. ”Coronavirusul nu se ia prin rugăciune!”
Biserica Ortodoxă Română anunță că nu este nevoie să intre în carantină. Sursa foto: Hepta

Biserica Ortodoxă Română anunță că nu este nevoie să intre în carantină întrucât, potrivit purtătorului de cuvânt al bisericii, ”coronavirusul nu se ia prin rugăciune!”.

BOR: Coronavirusul se ia prin ignorarea normelor de igienă elementară

În contextul numărului tot mai mare de români infectați cu coronavirus, mai multe voci au cerut închiderea bisericilor, ca măsură de prevenție a răspândirii virusului COVID-19.

Cu toate acestea, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, spune că nu vede un motiv pentru care BOR ar dispune un asemenea lucru, întrucât ”coronavirusul nu se ia prin rugăciune”.

,,E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor.

Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale”, a spus, într-o declarație pentru Realitatea, Vasile Bănescu.

Biserica spune că persoanele suspecte de COVID-19 ar trebui oricum să stea în carantină

Biserica Ortodoxă Română transmite, legat de faptul că ar trebui să intre în carantină, că cei suspectați de coronavirus ar trebui oricum să stea izolați la domiciu, astfel că în biserici ar trebui să calce doar creștinii care nu prezintă vreun risc.

„Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a mai spus Bănescu.

Asta înseamnă că, cel puțin pentru moment, nu sunt afectate de măsura limitării persoanelor la adunări slujbele religioase de Paște. Credincioșii ortodocși sărbătoresc anul acesta Învierea pe 19 aprilie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×