Biserică din Sibiu, intrată în carantină de teama coronavirusului. „O să facem slujbă doar pentru cei din interior”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 14:35
Biserică din Sibiu, intrată în carantină de teama coronavirusului. „O să facem slujbă doar pentru cei din interior”
Biserică din Sibiu, intrată și ea în carantină odată cu spitalul pe terenul căruia se află. Sursa foto: oradesibiu.ro

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu a hotărât să restricţioneze, începând de luni, accesul enoriaşilor în biserica din curtea spitalului, de teama coronavirusului.

Biserică din Sibiu, intrată și ea în carantină odată cu spitalul pe terenul căruia se află

În biserica unde veneau chiar și oamenii din preajma spitalului nu vor mai putea intra acum decât personalul din spital și unii pacienți. Nu vor mai avea acces în biserica aflată în carantină nici măcar familiile bolnavilor. Cine va dori să lase un pomelnic, îl va lăsa la portarul spitalului, care îl va trimite către preot.

„O să facem slujbă doar pentru cei din interior. Vom face, spre exemplu, slujbă de maslu pentru angajaţii care vor să vină, iar în cazul pacienţilor, preotul se poate duce să îi miruiască.

Preotul va merge mai mult în saloanele bolnavilor

Ideea este să nu meargă mulţi pacienţi o singură dată în biserică. Cei care doresc să lase un pomelnic şi nu sunt internaţi în spital, o pot face şi la biserica de pe strada Dealului”, a explicat pentru oradesibiu.ro Cristian Roman, directorul spitalului TBC.

Pacienţii contagioşi nu vor mai intra nici ei în biserică, ci se vor ruga în salon. Preotul va merge la ei și se vor ruga împreună, îi va împărtăși și spovedi.

Preotul Cătălin Dumitrean a declarat luni că biserica nu se închide, se vor face slujbe, însă accesul va fi restricţionat.  „Eu ca preot şi până acum mă deplasam la patul pacientului. Dar de astăzi, luni (n.r.) de dimineaţă, s-a luat această hotărâre.

Eu voi oficia o slujbă de maslu, vineri, la ora 11.00, cu angajaţii spitalului care vor putea şi vor dori să vină, la care ne vom ruga pentru însănătoşirea pacienţilor cu coronavirus. Deci, rugăciunile continuă în biserică, nu se închide biserica”, a arătat preotul Cătălin Dumitrean.

Preotul Cătălin Dumitrean a mai anunţat, luni, că acei enoriaşi care veneau frecvent la slujbele de la biserica Spitalului TBC sunt rugaţi să se alăture rugăciunilor de la alte biserici din oraş.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×