Bill Gates vorbește despre terminarea crizei provocate de coronavirus. Ce ar trebui să facă statele atinse de infecție

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 23:03
Bill Gates vorbește despre terminarea crizei provocate de coronavirus. Ce ar trebui să facă statele atinse de infecție
Bill Gates spune că trebuie să se facă o testare agresivă pentru depistarea coronavirusului

Miliardarul america Bill Gates, cel care trăgea un semnal de alarmă asupra unei epidemii în urmă cu 5 ani, și care spunea atunci că nimeni nu s-a pregătit pentru un astfel de război, vine cu noi declarații legate de pandemia de coronavirus.

Bill Gates spune că trebuie să se facă o testare agresivă pentru depistarea coronavirusului

Americanul spune ce ar trebui să facă fiecare țară pentru ca această criză să se încheie în 6-10 săptămâni. Miliardarul spune că autorităţile din fiecare ţară trebuie să demareze programe agresive de testare.

Bill Gates estimează că situaţia de criză s-ar putea încheia în 6 sau 10 săptămâni, în funcţie de performanţa guvernelor în a testa populaţia pentru depistarea cazurilor de coronavirus.

”Criza poate dispărea într-o perioadă de 6-10 săptămâni”

”China are acum foarte puţine cazuri pentru că testează continuu, iar carantina a fost foarte eficientă. Dacă o ţară reuşeste să testeze eficient, criza poate dispărea într-o perioadă de 6-10 săptămâni”, a spus Gates.

Bill Gates a mai avertizat oamenii să fie vigilenţi la cei care încearcă să profite de această criză şi să îi păcălească, dar şi la avalanşa de fake news, care crează panică în rândul populației.

În România au fost diagnosticate poztiv 277 de persoane dar sunt mai multe voci care lasă să se înțeleagă că numărul îmbolnăvirilor ar fi mult mai mare, însă autoritțile fac prea puține teste.

Ultimul care a venit cu astfel de acuzații este social-democratul Lucian Romaşcanu. „Din păcate, România este una dintre ţările în care s-au făcut cele mai puţine teste pentru depistarea Covid-19, aproximativ 3.200. Dintre acestea, câteva sute au fost irosite din cauza inconştienţei unor politicieni ai PNL care, în loc să respecte procedurile stabilite de profesionişti, le-au încălcat cu bună ştiinţă. (…)

Este obligatoriu ca autorităţile să facă o informare cât se poate de clară şi transparent. Pentru a preveni panica şi haosul, oamenii trebuie să fie informaţi corect. Lipsa unei testări corespunzătoare duce la statistici perturbate care pot induce în eroare şi genera măsuri necorespunzătoare.

De aceea facem un apel către autorităţile responsabile ca, atunci când raportează cazurile noi de îmbolnăvire, să spună şi câte teste au fost făcute”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×