Bill Gates, predicții despre vârful pandemiei de coronavirus în SUA: ”Va dura între 6 și 10 săptămâni”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 10:31
Bill Gates, predicții despre vârful pandemiei de coronavirus în SUA: ”Va dura între 6 și 10 săptămâni”
Miliardarul american Bill Gates a făcut predicții cu privire la vârful pandemiei de coronavirus în SUA

Miliardarul american Bill Gates a făcut predicții cu privire la vârful pandemiei de coronavirus în SUA și a cerut autorităților să impună carantină totală pentru o perioadă îndelungată.

Bill Gates, predicții despre vârful pandemiei de coronavirus în SUA

”Vestea bună este că în China carantina a funcționat. Ei au făcut-o și au făcut-o într-un mod foarte serios. Astfel, în șase săptămâni de carantină, una mai extremă decât în SUA, zau început să redeschidă, iar numărul total de cazuri a început să scadă”, a declarat fondatorul Microsoft.

”Noi ne îndreptăm către o perioadă grea, dar dacă o facem cum trebuie, nu va fi nevoie să o facem și a doua oară. Va dura între 6 și 10 săptămâni. trebuie carantină la nivel național și prioritizarea testării”, sunt predicțiile lui Bill Gates despre răspândirea coronavirusului în SUA.

”Vom avea o problemă economică, din acest motiv trebuiesă facem cât mai repede asta, pentru a putea redeschide cât mai repede”, a spus Bill Gates pentru CNN, conform Mediafax.

”Abia la finalul lui aprilie văd un vârf”

”Nu vă păcăliți crezând că în statele cu doar 100 de cazuri lucrurile stau mai bine. Peste tot există o creștere exponențială, e vorba de 33% pe zi, deci azi ai 100 de cazuri, apoi 1.000, apoi 10.000”, a explicat miliardarul.

”Cu cât impui mai rapid carantina, cu atât ajungi mai repede la vârful epidemiei. Noi nu am ajuns. Abia la finalul lui aprilie văd un vârf, iar cu numere foarte mari ar fi nevoie de încă o lună pentru a redeschide și a opri carantina”, a continuat Gates.

”Dată fiind problema noastră cu testarea, pe care nu o prioritizăm, cred că multe dintre statele care declară 100 de cazuri au de fapt mult mai multe”, a încheiat miliardarul american.

În acest moment, SUA este țara cu cele mai multe cazuri de coronavirus din lume, 124.665. Dintre acestea, 2.191 de persoane au decedat, iar un număr de 1.095 de pacienți au fost vindecați.

SUA se pregătește pentru cel mai negru scenariu în lupta împotriva coronavirusului, iar specialiștii estimează că se poate ajunge la peste 2 milioane de persoane decedate dacă sunt ridicate măsurile de carantină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×