Bilete de avion la doar 10 euro. 10 trucuri prin care poți să călătorești ieftin în 2020

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/01/2020, 12:57
Bilete de avion la doar 10 euro. 10 trucuri prin care poți să călătorești ieftin în 2020
Cum să cumperi bilete ieftine de avion. Sursa foto: Facebook

Chiar dacă anul 2020 se află abia la început, știm că gândul îți zboară la vacanță și plănuiești încă de pe acum să economisești bani pentru a pleca într-o destinație exotică, departe de agitația cotidiană. Îți venim în ajutor cu 10 trucuri prin care să călătorești oriunde în lume, cu doar 10 euro.

Cum să călătorești ieftin cu avionul în 2020

În primul rând, încearcă să achiziționezi biletele cât mai devreme posibil, cu mai bine de două luni înaintea călătoriei propuse. De asemenea, este recomandat să le cumperi de la mijlocul lunii ianuarie și până la începutul lunii martie (cu excepția sărbătorilor), în zilele de marți în intervalul orar 14:00-16:00. În zilele de marți și miercuri, la orele după-amiezii, sunt cele mai mici prețuri pentru zboruri, așa că ține cont de acest aspect.

Dacă plănuiești să pleci doar pentru un weekend, ar fi bine să cumperi biletele vineri seara sau sâmbătă dimineață. Sistemul de calcul al prețurilor nu este infailibil și uneori, mai ales pe ultima sută de metri, dă rezultate în favoarea călătorilor. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea pe rutele complexe și pe cele cu opțiuni simple.

10 trucuri prin care să zbori ieftin cu avionul în 2020

După rezervarea biletelor de avion, verifică încă o dată în dimineața imediat următoare, pentru că motorul de căutare își resetează filtrele și îți poate oferi o soluție mult mai ieftină. În acest caz, ai posibilitatea de a schimba o rezervare plătită în prima zi cu una mai accesibilă, fără niciun fel de penalități.

De asemenea, fii cu ochii pe toate promoțiile avantajoase și nu te rezuma doar la primele rezultate din Google! Spre exemplu, una dintre cele populare companii aeriene cu buget european este Ryanair. Nu cu mult timp în urmă, reprezentanții acesteia au declarat că zborurile sale ar putea deveni libere până în 2020.

Încearcă să eviți orașele populare. Dacă îți dorești să mergi la Paris, nu zbura pe aeroporturile centrale, ci alege Champagne-Ardenne sau Vatry. Prețurile pentru aceste aeroporturi sunt semnificativ mai mici. În plus, îți recomandăm să folosești zboruri cu escale, iar dacă ai nevoie să ajungi în Istanbul, nu cumpăra imediat un bilet București – Istanbul. Uneori, zborul București – Chișinău cu transfer în Istanbul poate fi mult mai ieftin decât un zbor direct.

Călătorește cu un grup mai mare, întrucât costurile se reduc semnificativ. În plus, cazarea este și ea mult mai accesibilă când ai alături mai multe persoane. Este întotdeauna mai ieftin să închiriezi un apartament mai mare decât să iei o cameră de doar două persoane.

Totodată, unele companii aeriene iți oferă reduceri atunci când cumperi mai multe bilete sau, dacă ai un abonament anual, poți obține o ofertă decentă. Atunci când călătorești cu mai multe persoane, costurile se reduc și dacă plănuiți sa închiriați o mașină, dar și să intrați la diverse obiective turistice, pentru că multe dintre acestea au prețuri speciale când vine vorba de grupuri.

Cele mai populare site-uri de vânzare a biletelor online:

  • matrix.itasoftware.com
  • kayak.com
  • whichbudget.com
  • expedia.com
  • momondo.com
  • jetradar.com
  • cheapoair.com
  • kiwi.com
  • orbitz.com

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×