Bicarbonatul de sodiu îi dă putere detergentului! Cum e posibil și cum se folosește

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
03/06/2019, 12:50
Bicarbonatul de sodiu îi dă putere detergentului! Cum e posibil și cum se folosește GALERIE FOTO
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit nu numai la prăjituri, dar și pentru a curăța diverse suprafețe Sursa foto: eva.ro

Bicarbonatul de sodiu, praful de copt în denumirea populată este un praf de culoare albă care poate fi folosit la curățarea diferitelor suprafețe, cum ar fi cuptoare, covoare, echipamente sportive sau scoate mirosurile din cutiile în care avem depozitate diverse lucruri din casă. Totodată, bicarbonatul de sodiu ajută la reglarea pH-ului și neutralizează mirosurile acide, precum cele din frigider.

Bicarbonatul de sodiu, produsul minune care te ajută în gospodărie

Bicarbonatul de sodiu are o multitudine de calități și te ajută să păstrezi casa curată, să gătești anumite preparate culinare sau poate fi folosit la diverse alte treburi casnice. Bicarbonatul de sodiu absoarbe toate mirosurile neplăcute din frigider, totul este să îl așezi pe o farfurie și să-l lași să acționeze. Rufele vor deveni mai curate, mai proaspete și mai luminoase  dacă adaugi în mașina de spălat pe lângă detergentul preferat și o jumătate de ceașcă de bircarbonat de sodiu. Un sfat pentru gospodine ar fi să adauge la finalul ciclului de spălare o jumătate de ceașcă de bicarbonat dacă spală cearșafuri sau haine în care s-a îmbibat mirosul de transpirație, astfel această substanță va neutraliza mirosurile neplăcute.

Puteți păstra în geanta de la sală sau în hufa croselor de golf trei lingurițe de bicarbonat care de asemenea, vor ajuta la eliminarea mirosurilor. Urmele de ulei sau grăsimea din garaj se curăță prin minune dacă presărați bicarbonat pe pete și frecați cu o perie. Datorită puterii sale alcaline înlătură urmele de coroziune lăsate de acidul de baterie în autoturism sau mașină de tuns iarba. După ce ați curățat cu praful magic ștergeți bateriile cu vaselină pentru a evita o viitoare coroziune. Tot la capitolul autoturism, bicarbonatul poate curăța farurile, părțile cromate, ferestrele, husele de vinyl și covorașele de cauciuc din interiorul mașinii fără a vă face griji în legătură cu eventualele zgârieturi. Turnați puțin bicarbonat pe un burete pentru a înlătura murdăria adunată la drum, smoală, insecte sau urme de răchită.

În plus, praful alb te ajută să scapi de mirosul coșului de gunoi și să elimini mirosurile din chiuvetă, din scurgeri sau tomberoane de gunoi. Înainte de a porni mașina de spălat puteți turna o linguriță de bicarbonat în cuvă pentru a înlătura mirosurile acumulate în interior. Bicarbonatul scoate mirosurile din covoare dacă este lăsat să acționeze peste noapte. Nu mai ai decât să aspiri surplusul de praf și astfel, se va curăța la aspiratorul.

Bicarbonatul poate fi folosit și pentru igienizarea frigiderului
Bicarbonatul de sodiu îi dă putere detergentului de rufe și împrospătează hainele
Sursa foto: arctic.ro

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

În casă, bicarbonatul de sodiu are de asemenea, o multitudine de întrebuințări: curăță vase, oale și tigăi, reîmprospătează bureții de vase, curăță cuptorul cu microunde, lustruiește tacâmurile din argint, curăță urmele de cafea și ceai, curăță mobila, podelele sau perdelele de duș.

Poate nu v-ați gândit să curățați hainele bebelușului cu bicarbonat de sodiu, dar să știți că, acesta luptă cu mirosul și petele greu de scos. Trebuie doar să adăugați jumătate de cană de bicarbonat în mașina de spălat când ajunge la ciclul de clătire. Totodată, curăță și scutecele din pânză și le înmoaie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×