Bicarbonatul de sodiu, cel mai eficient truc prin care îți poți curăța cuptorul

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
21/06/2019, 18:21
Bicarbonatul de sodiu, cel mai eficient truc prin care îți poți curăța cuptorul GALERIE FOTO
Cum sa cureti cuptorul cu bicarbonat de sodiu

Cum să cureți cuptorul cu bicarbonat de sodiu! Cuptorul este primul lucru la care se uită musafirele. În funcție de cum arată cuptorul, acestea vor vorbi frumos despre tine, sau nu. Așadar, cuptorul unei gospodine desăvârșite trebuie să arate impecabil, indiferent cât de intens l-ar folosi!

Cum să-ți cureți cuptorul cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

FANATIK îți face cunoscute  cele mai ieftine metode în care îți poți păstra cuptorul ca nou, din magazin! Soluțiile sunt foarte ieftine și, mai mult, cu siguranță le aveți deja prin casă, însă nu știați cum să le combinați pentru un efect imediat!

Oţetul de mere și bicarbonatul. Pasta aceasta aproape magică de bicarbonat si oţet are o mulţime de utilizări casnice şi, în afară de a fi economică, o putem găsi oriunde. Trebuie doar să punem într-un castron 10 linguri de bicarbonat de sodiu, 4 de apă fierbinte și 3 de oțet. Dacă amestecul este prea lichid, adăugați un pic mai mult bicarbonat, deoarece nu are ce să strice!

Cum sa cureti cuptorul cu bicarbonat de sodiu
Cum sa cureti cuptorul cu bicarbonat de sodiu

Oțetul combinat cu bicarbonatul de sodiu face minuni în bucătărie

Răspândiţi amestecul prin cuptor, mai ales în zonele cele mai murdare. Lăsăm să acționăm câteva ore sau chiar și toată noaptea dacă murdăria din cuptor este mai veche și apoi clătiți pur și simplu cu apă sau cu spray de apă și oțet. Nu este necesar să frecați, murdăria va aluneca de pe suprafețele cuptorului ca prin magie. Dacă aveți nevoie urgentă de cuptorul curat, puteți aprinde cuptorul cu acea pastă în interiorul său. Se va curăța și mai repde!

Lămâia, soluţie pentru curăţarea cuptorului

Dacă nu avem oțet sau nu suportăm mirosul, putem face același amestec de bicarbonat de sodiu și apă, înlocuind oţetul cu lămâie. Lămâia este, de asemenea, un dezinfectant. Pur și simplu trebuie să turnăm apă peste sucul de la o lămâie și coaja ei. Lăsați cuptorul la o temperatură medie și lăsați-o să acționeze timp de 30 de minute. Nu va fi nici o urmă de miros neplăcut și veți putea începe imediat să gătiți!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×