Cum să îți cureți încălțămintea cu bicarbonat de sodiu. E cel mai simplu truc

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
18/06/2019, 12:04
Cum să îți cureți încălțămintea cu bicarbonat de sodiu. E cel mai simplu truc
Idei pentru curățarea încălțămintei. Sursa foto: GQ

Cum să îți curăței încălțămintea dacă îți este frică să pui adidașii în mașina de spălat de teamă să nu se deteriorizeze de la rotații? Ei bine, există multe soluții prin care poți reda culoarea pantofilor tăi, mai ales dacă sunt deschiși cromatic. Dacă ai teniși, bascheți sau adidași albi care se murdăresc ușor ai nevoie de bicarbonat de sodiu și apă.

Cum să îți cureți încălțămintea cu bicarbonat și alte ingrediente inedite

Praful de bicarbonat este la îndemâna tuturor și e eficient pentru curățarea produselor de gătit, începând cu oalele de inox și terminând cu tacâmurile, până la articole vestimentare precum adidașii. Pune două linguri de bicarbonat de sodiu în 60 de mililitri de oțet și amestecă apoi cu 50 de mililitri de apă.

Aplică pasta formată pe periuța de dinți și freacă bine suprafețele murdare de pe pantofi. În câteva secunde, petele și grăsimea de pe adidași vor dispărea. Există și alte metode de curățare a pantofilor precum utilizarea acetonei, a pastei de dinți sau a apei oxigenate. Unele pete de pe pantofi pot fi foarte ușor de îndepărtat chiar și cu alcoolul sanitar, mai ales că acesta dezinfectează bine suprafețele.

Petele de iarbă sau urmele de fecale de pe jos pot fi curățate cu alcool sanitar sau acetonă. Sursa foto: ballandsole.com

Alcoolul sanitar scoate petele de iarbă de pe adidași

Alcoolul sanitar este eficient mai ales pentru eliminarea petelor de iarbă de pe pantofi. După frecarea cu un burete îmbibat cu spirt sanitar, poți freca suprafața cu săpun și apă călduță. Apa oxigenată este recomandată în special pentru pantofii pătați cu coloranți din diferite mâncăruri sau sucuri. Și petele de bere, whiskey sau vin pot fi îndepărtate cu ajutorul apei oxigenate.

Pasta de dinți este de mare ajutor atunci când ai pantofii îmbibați cu grăsime sau resturi alimentare lipicioase, gelatină ori gumă de mestecat. Tot ce trebuie să faci este să aplici puțină pastă de dinți albă pe periuță și apoi să freci bine pantofii pe care vrei să îi cureți.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×