Becali, despre anunțul lui Iohannis că nu va veni la sfințirea Catedralei: „Nu are ce căuta!”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 16:49
Becali, despre anunțul lui Iohannis că nu va veni la sfințirea Catedralei: „Nu are ce căuta!”
Gigi Becali, reacție după ce Klaus Iohannis a anunțat că nu va fi prezent la sfințirea Catedralei!

Gigi Becali a făcut declarații după ce Klaus Iohannis a spus că nu va veni la sfințire Catedralei Mântuirii Neamului. De asemenea, patronul clubului de fotbal FC FCSB SA a mai povestit și că este extrem de emoționat pentru sfințirea Casei Domnului.

„Vreau să fac mărturisire în zilele astea sfinte. Eu nu mai am companii… companiile mele nu sunt decât de preoţi, călugari şi călugăriţe… rar oameni cu care mai stau. Am avut momente când am fost arogant, am şi jignit… mă căiam, iar acum îl rog pe Dumnezeu: < , a declarat Gigi Becali în urmă cu o vreme.

Gigi Becali, despre prezența Președintelui României la sfințirea Catedralei

Președintele Klaus Iohannis l-a anunțat pe Patriarhul Daniel că nu va lua parte la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului, din ziua de duminică. De asemenea, acesta a mai declarat și că acest eveniment reprezintă o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte pentru enoriașii creștini ortodocși. După cele auzite, Gigi Becali, un credincios înrăit, și-a spus opinia despre acestea. ”Ce a făcut preşedintele e ceva normal şi frumos. Faptul că nu participă mâine e foarte bine. Nu are ce căuta un om de religia domniei sale într-o catedrala ortodoxă, mai ales la sfinţire. Nu are ce căuta, că e luteran. Nu are ce să caute într-o biserică ortodoxă.

Nu ai cum să îl împărtăşeşti cu Hristos când el nu e ortodox. După canoane, din ce spun sfinţii părinţi, el nu trebuie să fie primit de înalţi ierarhi. Poate să se ducă în biserică. Dar dacă vine în catedrală nu trebuie să fie primit cu onoruri de înalţii prelaţi. Canoanenele nu permit ca ereticii să fie primiţi în biserică, sectarii nu trebuie primiţi cu onoruri de înalţii prelaţi”, a declarat omul de afaceri, Gigi Becali, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 .

Gigi Becali, emoționat pentru sfințirea Catedralei

”Voi merge. Un eveniment ca ăsta e la 500-1.000 de ani. Eu sunt fericit şi bucuros că particip la un asemenea de eveniment. Vă daţi seama cât har puternic va fi mâine?“, a mărturisit patronul clubului de fotbal FC FCSB SA. Acesta este cunoscut ca fiind un om darnic, ce are o credință aparte către Domnul și care face fapte bune cu fiecare ocazie. După ce a ieșit din închisoare, a spus acesta, că a văzut mai clar decât niciodată care sunt darurile vieții.

„Când am intrat în puşcărie, nu aveam nevoie de bani. Mi-a dat Dumnezeu atâta avere, pentru că nu l-am mâniat. Eu am acceptat puşcăria. Am zis: < a spus Gigi Becali.

Te-ar mai putea interesa și: