Bază militară din Niger atacată de jihadiști! Cel puțin 25 de soldați morți

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 10:07
Bază militară din Niger atacată de jihadiști! Cel puțin 25 de soldați morți GALERIE FOTO
Peste 63 de jihadiști au fost uciși. Sursa foto - U.S. Marines/ZUMA Wire/ZUMAPRESS.com)

O bază militară din Niger a fost atacată de jihadiști! Conform primelor informații, atacatori sunt suspectaţi de apartenenţă la o asemenea grupare. Aceștia au ucis nu mai puțin de  25 de soldaţi şi au rănit alţi şase într-un atac comis împotriva unui post al armatei Nigerului în vestul ţării.

Bază militară din Niger atacată de jihadiști!

Atacul a avut loc în apropiere de frontiera cu Mali, a informat guvernul. A fost de altfel o luptă teribilă între cele două părți. Trebuie specificat că aproximativ 63 de atacatori au fost de asemenea ucişi în cursul confruntării.

Bătălia a avut loc la Chinagodrar, oraş situat la 200 km nord de Niamey, precizează autorităţile şi a avut loc pe parcursul a aproape două ore.

Cel puțin 25 de soldați morți

Atacatorii au “venit la bordul mai multor maşini şi motociclete”, potrivit textului, care asigură că “ripostă cu sprijinul aerian combinat al aviaţiei nigeriene şi al partenerilor noştri a permis efectuarea unor lovituri şi alungarea inamicului în derută în afara frontierelor noastre”.

Anunţul a fost făcut de AFP, citând un text difuzat de purtătorul de cuvânt al al Ministerului Apărării nigerian, colonelul Souleymane Gazobi.

“Operaţiunile de curăţare continuă. Nu ne oprim aici până nu ne asigurăm că nu mai există nici măcar un pericol. Nimeni nu se joacă cu noi”, conchide comunicatul.

Acest atac, care nu a fost revendicat încă, se înscrie în contextul violenţelor crescânde din partea grupărilor legate de Al Qaida şi Statul Islamic.

Vă reamintim că acestea din urmă încearcă să constrângă armata nigeriană să se retragă din zone de la frontiera cu Mali.

Luna trecută, atacul împotriva altei baze militare, situată la 150 km vest de Chinagodrar, s-a soldat cu 71 de morţi printre militarii nigerieni.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×