Liderii iranieni o dau la întors după bombardamentele din Irak: „Nu am vrut să ucidem soldații americani”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 17:15
Liderii iranieni o dau la întors după bombardamentele din Irak: „Nu am vrut să ucidem soldații americani”
Liderii Iranului vin cu noi precizări după bombardamentele din Irak *foto: hepta.ro

După ce initial au încercat să transmită că ar fi comis 80 de victime în rândul armatei americane în atacurile care au avut loc în urmă cu două seri, autoritățile iraniene o dau acum la întors.

Astfel, șeful Forței aerospațiale a Gărzilor Revoluționare, Amir Ali Hajzadeh, a anunțat la televiziunea de stat iraniană faptul că atacul asupra bazelor militare din Irak nu a vizat uciderea militarilor americani, ci a căutat să provoace pagube „mașinăriei militare” a Washingtonului, arată Agerpres, citând surse externe.

Iranienii susțin că nu au vrut să omoare soldații americani în bombardamentele recente

Amir Ali Hajizadeh a mai spus la televiziunea de stat că „răzbunarea adecvată” pentru asasinarea generalui iranian Qassem Soleimani este să alunge forţele americane din Orientul Mijlociu.

De asemenea, comandantul militar a afirmat că Iranul deţine sute de rachete pregătite pentru a fi folosite şi că, atunci când au fost lansate rachetele miercuri, Teheranul a folosit ”atacuri cibernetice pentru a dezactiva sistemele de navigaţie ale avioanelor şi dronelor (americane)”.

Reacția liderului de la Teheran vine după ce Iranul a lansat mai multe rachete asupra a doua baze militare americane din Irak, fără însă să facă și pagube umane.

Prima reacție a lui Donald Trump, după bombardamentele iraniene

După acest atac, Donald Trump a susținut o conferință de presă în care a susținut că nu a existat niciun mort, că sistemele de apărare americane au funcționat perfect și că așteaptă ca Iranul să vină la masa negocierilor.

„Sunt aici să vă spun că americanii au de ce să fie fericiți. Niciun american nu a fost rănit de bombardamentele iraniene. Am suferit niște pagube minore la bazele noastre militare. Forțele noastre americane sunt pregătite de orice. Iranul pare să se retragă, ceea ce este un lucru bun pentru noi și pentru întreaga lume.

De prea mult timp, din 1979 mai exact, națiunile au tolerat regimul din Iran. Acele zile sunt gata. Iranul a fost principalul sponsor al terorismului în lume iar cursa lor pentru înarmare nucleară a înfricoșat lumea civilizată. Nu vom lăsa asta să se întâmple”, a explicat Donald Trump.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×